Στην 25η θέση στη λίστα με τους 71 ακριβότερους δρόμους σε όλο τον κόσμο βρίσκεται φέτος η Ερμού
Η Ερμού 25η στη λίστα με τους ακριβότερους εμπορικούς δρόμους παγκοσμίως για το 2016
Οικονομία
17/11/2016 | 11:14

Στην 25η θέση στη λίστα με τους 71 ακριβότερους δρόμους σε όλο τον κόσμο βρίσκεται φέτος η Ερμού, με το ενοίκιο ανά τ.μ. να φθάνει τα 2.340 ευρώ ανά τ.μ. το χρόνο ή 195 ευρώ το μήνα για τα πιο ακριβά καταστήματα.

Ο ακριβότερος δρόμος παγκοσμίως είναι η 5th Αvenue στη Νέα Υόρκη με το… ιλιγγιώδες ενοίκιο των 29.065 ευρώ ανά τ.μ. το χρόνο και ακολουθεί η Causeway Bay στο Χόνγκ Κόνγκ με 27.884 ευρώ ανά τ.μ. το χρόνο. Στην τρίτη θέση έρχεται μία… ευρωπαϊκή συμμετοχή που δεν είναι άλλη από την Avenue des Champs Elysees του Παρισιού με ένα ενοίκιο της τάξεως των 13.255 ευρώ ανά τ.μ. κατ’ έτος.

Τα στοιχεία με τους ακριβότερους εμπορικούς δρόμους σε όλο τον κόσμο επεξεργάζεται κάθε χρόνο η διεθνής εταιρεία συμβούλων ακινήτων Cushman & Wakefield, η οποία εκπροσωπείται στη χώρα μας από την εταιρεία συμβούλων Proprius. Η εταιρεία επεξεργάζεται συνολικά 462 εμπορικούς δρόμους σε όλο τον κόσμο, ενώ φέτος στην 28η έκδοση της έρευνας Main Streets Αcross The World, περιλαμβάνει και τους 71 ακριβότερους εμπορικούς δρόμους, τον ακριβότερο κάθε φορά για κάθε μία χώρα.

Στην περίπτωση της ακριβότερης εμπορικής πιάτσας της Ελλάδας, φέτος έχει ανέβει δύο θέσεις, δεδομένου ότι η λίστα του 2015 την κατέτασσε στην 25η θέση. Η τάση, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, είναι σταθεροποιητική για την οδό Ερμού, η οποία φαίνεται τον τελευταίο καιρό να έχει ανακτήσει χαμένο έδαφος, αν ληφθούν υπόψη οι αλυσίδες που προσθέτουν καταστήματα αλλά και ο ”αέρας” που ζητούν ορισμένοι ιδιοκτήτες: Στις νέες αφίξεις από το 2017 θα είναι το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας Forever 21, ενώ έχουν προηγηθεί η Αmerican Eagle Outfitters στην Ερμού 22, η αλυσίδα λιανικής αθλητικής υπόδησης & ένδυσης ZAKCRET Sports στην Ερμού 70, από το χώρο της νεανικής ένδυσης η Funky Buddha κ.α..

Μία δεκαετία νωρίτερα, εν έτει 2006, ο ακριβότερος εμπορικός δρόμος της Ελλάδας βρισκόταν στο νούμερο 10 της παγκόσμιας λίστας, ενώ στο peak της αγοράς τα ενοίκια έφθασαν ακόμη και τα 360 ευρώ ανά τ.μ. για τα πολύ ακριβά καταστήματα στα πέριξ της πλατείας Συντάγματος.

Διεθνώς, από τους ακριβότερους δρόμους στις 71 χώρες που εξετάζονται, ποσοστό 36% σημείωσε αύξηση των ενοικίων. Μετά το Παρίσι και την Avenue des Champs Elysees, o επόμενος ακριβότερος εμπορικός δρόμος στην Ευρώπη είναι η New Bond Street στο Λονδίνο με ενοίκιο 12.434 ευρώ ανά τ.μ. το χρόνο και ακολουθεί η Via Montenapoleone στο Μιλάνο με 12.000 ευρώ ανά τ.μ. το χρόνο, η Bahnhofstrasse στη Ζυρίχη με 8.408 ευρώ ανά τ.μ. το χρόνο και η Kohlmarkt της Βιέννης που συμπληρώνει την 5άδα των ακριβότερων ευρωπαϊκών εμπορικών δρόμων με 4.620 ευρώ ανά τ.μ. το χρόνο.

listes

Πηγή: newmoney.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer