Επειδή στην παράταξη μας δεν ταιριάζει ο ρόλος του «θεατρίνου», αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε και να μη λάβουμε μέρος σε μια ακόμα θεατρική παράσταση – παρωδία της δημοτικής αρχής.
Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Πολιτική
08/12/2014 | 16:18

Την Κυριακή 07 Δεκεμβρίου καλεστήκαμε από τη Δημοτική Αρχή να συμμετέχουμε σε 3 διαδοχικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μέσα σε ένα απόγευμα θα έπρεπε να συζητήσουμε και να λάβουμε απόφαση, μεταξύ των άλλων θεμάτων για τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας & ηλεκτροφωτισμού, το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Δήμου μας για το 2015.
Αν και η πρώτη συνεδρίαση ξεκίνησε στην ώρα της, έπρεπε να περάσουν 7 ώρες, να αλλάξουμε και μέρα (από Κυριακή Δευτέρα) για να ξεκινήσει η συζήτηση για τα θέματα ημερήσιας διάταξης.
Στην πρόταση μάλιστα του κ. Καλαφάτη για διακοπή της συνεδρίασης και συνέχισή της το ίδιο απόγευμα, η δημοτική αρχή διαφώνησε κάθετα και πιστή στις «προγραμματικές της δηλώσεις» έδειξε τη συνηθισμένη της αλαζονεία και αυταρχισμό.
Δεδομένου ότι για τη ψήφιση του προϋπολογισμού προαπαιτείται η ψήφιση των ανταποδοτικών τελών και του τεχνικού προγράμματος, ήταν ξεκάθαρο ότι η άποψη μας για αυτά τα θέματα δεν θα μετρούσε. Η δημοτική αρχή ήταν αποφασισμένη να ψηφίσει αυτά που αυτή είχε σχεδιάσει, δηλαδή ένα τεχνικό πρόγραμμα χωρίς καμία απολύτως αναπτυξιακή προοπτική και έναν προϋπολογισμό αντιγραφή του περσινού, χωρίς να είναι διατεθειμένη να προβεί στην παραμικρή διορθωτική αλλαγή.
Επειδή στην παράταξη μας δεν ταιριάζει ο ρόλος του «θεατρίνου», αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε και να μη λάβουμε μέρος σε μια ακόμα θεατρική παράσταση – παρωδία της δημοτικής αρχής.
Είμαστε δημοτικοί σύμβουλοι και τιμούμε τους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύτηκαν σε αυτή τη θέση. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε προειλημμένες και μη ωφέλιμες για τον τόπο μας αποφάσεις. Είμαστε δημοτικοί σύμβουλοι για να συμμετέχουμε ενεργά και όχι για να «διακοσμούμε» το δημοτικό συμβούλιο.

Εκ του Γραφείο Τύπου
της
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer