Κόπηκε το Γυμνάσιο Πάστρας και εισάγεται συνδιδασκαλία Ιθάκης – Κεφαλονιάς!
Η Ενισχυτική Διδασκαλία…. σε δρόμο μετ’ εμποδίων
Κοινωνία
20/12/2016 | 09:31

To success story της συγκυβέρνησης, με τα ψίχουλα που προσπαθούν να σκεπάσουν την αφαίμαξη του λαού, γίνεται προσπάθεια να μεταφερθεί και στο χώρο της εκπαίδευσης. Μετά τις περσινές βαρύγδουπες εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας περί της αντισταθμιστικής εκπαίδευσης, που κατέρρευσαν στην πράξη, φθάνουμε φέτος στις γιορτές των Χριστουγέννων με χιλιάδες αναπληρωτές λιγότερους, δεκάδες ακάλυπτα πραγματικά κενά εκπαιδευτικών στο Νομό μας, με την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ) στα ΓΕΛ να μη γίνεται και την Ενισχυτική Διδασκαλία στα Γυμνάσια μόλις να ξεκινά με χειρότερους όρους και προϋποθέσεις. Μάλιστα ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιηθεί η ενισχυτική θα την κάνει, επί της ουσίας, αναποτελεσματική για μια σειρά παιδιά που την έχουν ανάγκη, γιατί οι γονείς τους δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στα δυσβάστακτα έξοδα των φροντιστηρίων.

Τα σχολικά κέντρα ενισχυτικής διδασκαλίας μειώθηκαν στο Νομό. Στην Κεφαλονιά «κόπηκε» το Γυμνάσιο Πάστρας, σχολείο που στην πράξη έχει μετατραπεί σε δυσπρόσιτο και το οποίο καλύπτει μια ολόκληρη απομονωμένη περιοχή, μακριά από το κέντρο, οι μαθητές της οποίας έχουν ιδιαίτερη δυσκολία να έρθουν στο Αργοστόλι ή αλλού. Μιλάμε για 36 μαθητές που ρίχνονται στον καιάδα, προανάκρουσμα περαιτέρω υποβάθμισης για το σχολικό συγκρότημα της περιοχής Ελειού – Πρόννων, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων για νέες καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων. Επιπλέον, εισάγεται η «συνδιδασκαλία» των σχολείων Ιθάκης με την Κεφαλονιά (!!!), αφού στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των δαπανών ο εκπαιδευτικός που θα προσληφθεί πρέπει να διδάσκει και στα δύο νησιά. Με τον τρόπο αυτό θα ρίξουν τα βάρη της αποτυχίας του προγράμματος, με την όποια ενδεχόμενη μη αποδοχή της πρόσληψης στους εκπαιδευτικούς, βγάζοντας λάδι κυβέρνηση και διοίκηση. Σημειώνουμε ότι για τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά υπάρχει φετινή απόφαση της ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας, με παρέμβαση της ΕΛΜΕ-ΚΙ, που τονίζει την ανάγκη η ΠΔΣ και η ενισχυτική να προχωρήσουν παντού. Σημειώνουμε ακόμη πως η μετακίνηση των μαθητών στα κέντρα που απομένουν είναι ευθύνη των ίδιων και των γονιών τους.

Με αυτό το δεδομένο γίνεται πρακτικά αδύνατο να εγγραφούν όλοι οι μαθητές που έχουν πραγματική ανάγκη. Είναι τόσα λίγα τα κέντρα που τα παιδιά θα πρέπει να μετακινούνται από δήμο σε δήμο χρησιμοποιώντας συγκοινωνίες που πολλές φορές δεν υπάρχουν καν. Αυτές οι δυσκολίες προστίθενται σε ένα σκόπιμα υποβαθμισμένο θεσμό…

Το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποκαλύπτεται για μια ακόμα φορά. Οι προτάσεις τους περί ισοδυνάμων δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια φούσκα, στάχτη στα μάτια του λαού. Από τη μια η πολιτική τους οδηγεί το λαό στη φτώχεια και τα παιδιά του στην αμάθεια και από την άλλη βοηθά τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να ξελασπώσουν. Από τη μια κόβουν συντάξεις, επιβάλλουν φόρους στα λαϊκά νοικοκυριά και από την άλλη απαλλάσσουν από φόρους και πρόστιμα τα μονοπώλια.

Απαιτούμε να λειτουργήσει άμεσα η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλία στα σχολεία της χώρας και στο Νομό μας, καλύπτοντας κάθε περιοχή με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, έτσι ώστε να είναι προσιτή για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί γονείς – εκπαιδευτικούς και μαθητές να στηρίξουν το αίτημα. Για το σκοπό αυτό, μαζί και με άλλα αιτήματα που θα αναδείξει θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22 Δεκέμβρη και ώρα 13.00 στη ΔΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

Αργοστόλι 20/12/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer