Για 2η χρονιά σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και στην Κεφαλονιά.
“Η Ενέργεια για ζωή ταξιδεύει”
Κοινωνία
27/10/2014 | 13:12

Με την πεποίθηση ότι ο δρόμος για ένα καλύτερο αύριο περνάει και από την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας,  σχεδιάστηκε ένα πρωτότυπο, διαδραστικό πρόγραμμα.

Την περασμένη χρονιά και για  240 ημέρες, πραγματοποιηθήκαν 54 εργαστήρια, στα οποία συμμετείχαν 1350 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε 7 νησιά του Αιγαίου. Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιήθηκαν έργα υποδομής όπως 3 υπαίθριες τοιχογραφίες στη Σέριφο και 1 περίπτερο ενημέρωσης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στη Σκόπελο. “Η ενέργεια για ζωή ταξιδεύει “προσκαλεί και φέτος μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν και να αναπτύξουν δράσεις σήμερα για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο, για τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον.

Φιλοδοξία του προγράμματος είναι να συμβάλει για μια ακόμη χρονιά στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης, να διαδώσει τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης σε μικρούς και μεγάλους και να προσεγγίσει με δημιουργικό τρόπο έννοιες που σχετίζονται με τη σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Καστελόριζο, Γαύδος, Κύθηρα, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Παξοί, Ερεικούσα, Μηλιωτάδες, Πάπιγκο, Δελβινάκι, Βοβούσα και Πωγωνιανή είναι οι δώδεκα προορισμοί στους οποίους θα ρίξει άγκυρα το πλήρωμα της αποστολής που αποτελείται από δραστήριους εκπροσώπους ΜΚΟ, εξειδικευμένες επιστημονικές ομάδες, τοπικούς φορείς και θεσμικά όργανα που έχουν περιβαλλοντικές ανησυχίες ή ασχολούνται με το περιβάλλον.

Το «Πρόγραμμα» διαμορφώνεται λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, η χορηγική του υποστήριξη καλύπτεται αποκλειστικά από τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ καιυλοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Άγονη Γραμμή Γόνιμη». Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υποστηρίζεται από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

Συνεργαζόμενοι φορείς είναι: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΑΝΙΜΑ, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ΑΡΧΕΛΩΝ, ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ, COMBER, ΕΧΙLE, ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ, ΜΟΜ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, ΝΟΕSIS, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΜΩΡΑΙΤΗ, ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΙΚΡΩΝ ΣΠΟΡΑΔΙΣΤΩΝ.

energeia2

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer