Θα κάνουμε ο,τιδήποτε χρειαστεί άμεσα, μόλις μας επιτραπεί, για να επαναφέρουμε την πλωτή στο λιμάνι του Φισκάρδου.
Η Ελπίδα διευκρινίζει για την Πλωτή Εξέδρα του Φισκάρδου
Κοινωνία
05/05/2014 | 17:21

Έχω συνηθίσει να απαντώ η να ενημερώνω για όσα δημοσιεύματα αφορούν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλ ληνίας Ιθάκης ,,του οποίου είμαι Πρόεδρος.
Στα πρόσφατα δημοσιεύματα για την πλωτή του Φισκάρδου δεν απάντησα άμεσα γιατί ήθελα να επισκεφθώ την Κτηματική Υπηρεσία και να ενημερωθώ πληρέστερα.
Σαν Λιμενικό Ταμείο, είχαμε πάρει την απόφαση για την επισκευή και μεταφορά της πλωτής στην θερινή της θέση και προχωρήσαμε το θέμα για την λήψη των απαραίτητων αδειοδοτήσεων.
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε εντελώς ξαφνικά, από έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας στο Λιμεναρχείο, (σήμερα εστάλη στο Λιμ . Ταμείο), με θέμα : αίτηση πρότασης για την έκδοση πρωτοκόλλου κατεδάφισης, άρσης και απομάκρυνσης βάσει της παρ 7 αρθ 27 Ν. 2972/2001.πλωτής εξέδρας Φισκάρδου.
Στο έγγραφο αυτό αναφέρεται ότι κατόπιν καταγγελιών η Υπηρεσία, διενήργησε έρευνα για την τοποθέτηση της πλωτής και διαπιστώθηκε ότι η αχική τοποθέτησή της καθώς και η επέκταση κατά 40 τμ της υπάρχουσας σταθερής προβλήτας εκτελέστηκε χωρίς την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 9,12,13 του α.ν 2344/40 και χωρίς να τηρηθεί η διαδικασία της εγκ. Δ3399/873/26-7-1983 του Υπουργ. Οικονομ. Συγκεκριμένα στον χώρο που εκτελέστηκε το έργο, ο οποίος δεν είχε ακόμη εξομοιωθεί με ζώνη λιμένα, δεν είχε προηγηθεί η χάραξη αιγιαλού και παραλίας , δεν λήφθησαν γνωμοδοτήσεις των συναρμόδιων υπηρεσιών και δεν εκδόθηκε απόφαση του Γ.Γ. της Π.Ι.Ν για παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και θαλάσσιου χώρου για την εκτέλεση του έργου.
Η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων νομιμοποίησης έργων που έχουν εκτελεστεί χωρίς άδεια έχει λήξει 31/12/2013.
Το Λιμενικό Ταμείο,δεν είχε προβεί στην επιμήκυνση της μόνιμης προβλήτας, ενώ για την τοποθέτηση τότε της πλωτής ζητήθηκε μόνο η σύμφωνη γνώμη του.
Πρακτικά για μας αυτό σημαίνει ότι εφόσον το σημείο που δένει η πλωτή είναι παράνομο δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε εκεί την πλωτή και θα πρέπει μόλις βγεί ο νέος νόμος που είναι υπό διαβούλευση για την νομιμοποίηση λιμενικών έργων, άμεσα να προβούμε στην σχετική νομιμοποίηση.
Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι, την στιγμή που ο νόμος ακόμη δεν υφίσταται. Ποτέ δεν είπα για Ιούλιο μήνα. Και σημειωτέον ότι το Φισκάρδο είναι μία περιοχή που ταλανίζεται από τις συνεχείς καταγγελίες συγκεκριμένων κατοίκων.
Θα πρέπει να απομακρυνθεί η πλωτή από την θέση την σημερινή και ως περιουσία του Δημοσίου, να φυλαχθεί σε χώρο προστατευμένο ώστε να μην υποστεί μεγαλύτερες φθορές μέχρι να συγκεντρωθούν όλες οι αδειοδοτήσεις που λείπουν. Ως Λιμενικό Ταμείο κατανοούμε απόλυτα το πρόβλημα των κατοίκων και επαγγελματιών του Φισκάρδου.
Πιστεύω ότι μέχρι τώρα είμαστε κοντά τους, το γνωρίζουν και οι ίδιοι, έχουμε δώσει μάχες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την άρνηση των εγκρίσεων των αποφάσεών μας στην περιοχή από την Αποκεντρωμένη και ακόμα παλεύουμε.
Δυστυχώς έρχεται κάποια στιγμή που η όποια παρανομία ξεδιπλώνεται και δημιουργεί προβλήματα και για τις Υπηρεσίες και για τον κόσμο. Αυτά είναι όσα γνωρίζω μέχρι αυτήν την στιγμή.
Θα ήθελα να παρακαλέσω, πρώην δημάρχους, αν γνωρίζουν ότι έχουν επέμβει σε κάποια σημεία στην εξομοιωμένη χερσαία ζώνη, χωρίς την σχετική αδειοδότηση να μας ενημερώσουν ώστε μόλις βγει ο καινούργιος νόμος για τις αυθαίρετες κατασκευές να νομιμοποιήσουμε τις τυχόν παρανομίες, για να σταματήσει η περιοχή να υφίσταται τέτοιες θλιβερές συνέπειες.
Δεσμευόμαστε δε, ότι θα κάνουμε ο,τιδήποτε χρειαστεί άμεσα, μόλις μας επιτραπεί, για να επαναφέρουμε την πλωτή στο λιμάνι του Φισκάρδου.
Και επειδή πάντα ενημερώνω τον κόσμο για το κάθε τι, θεώρησα υποχρέωσή μου να μην το κρύψω και σε ερώτησή τους για το τι πρόκειται να γίνει με την πλωτή, να τους κάνω κοινωνούς του προβλήματος.

ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΤΣΑΪΤΗ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer