Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει απερίφραστα την κλοπή του εργαστηρίου Πληροφορικής από το σεισμόπληκτο ΓΕΛ Ληξουρίου, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
Η ΕΛΜΕΚΙ καταδικάζει την κλοπή στο ΓΕΛ Ληξουρίου
Κοινωνία
17/01/2017 | 10:21

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει απερίφραστα την κλοπή του εργαστηρίου Πληροφορικής από το σεισμόπληκτο ΓΕΛ Ληξουρίου, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το εργαστήριο λειτούργησε μετά τους σεισμούς με προσωπική εργασία του συνάδελφου που το είχε στην ευθύνη του. Πρόσφερε γνώση, διακρίσεις και στιγμές χαράς για τους πολύπαθους μαθητές της Παλικής. Η κλοπή αυτή, όπως και η απόπειρα κλοπής στο 2ο Δημοτικό Ληξουρίου που έγινε στο ίδιο διάστημα, δεν είναι τυχαίες. Εξάλλου, πολλαπλασιάζονται οι καταγγελίες για βανδαλισμούς στην περιοχή της Παλικής. Επίσης, πολλές φορές στο παρελθόν, τόσο εμείς όσο και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Ληξουρίου, έχουμε καταγγείλει την απαράδεκτη εγκατάλειψη από πολιτεία και τοπική διοίκηση του καταστραμμένου από τους σεισμούς μηχανουργείου, με βαρύτιμο και σημαντικό εξοπλισμό από τη ΒΕΣ.

Η συγκεκριμένη κλοπή αναδεικνύει τεράστιες ευθύνες να παραμένει έκθετο, εγκαταλειμμένο και ανυπεράσπιστο ένα σχολείο που στην κυριολεξία πετάχτηκε στην περιοχή «φύκια». Οι όροι ασφάλειας είναι ανύπαρκτοι, όπως για παράδειγμα η ύπαρξη φύλακα και επιστάτη, η θωράκιση των χώρων του εν λόγω σχολείου και των υπόλοιπων της Παλικής. Έτσι, οι τιτάνιες προσπάθειες που έκανε και κάνει το προσωπικό για να λειτουργήσει το σχολείο ναρκοθετούνται. Οι αρμόδιοι όχι μόνο έχουν αποποιηθεί κάθε οικονομική ευθύνη για τον εξοπλισμό και τη λειτουργική επάρκεια του σχολείου αλλά και δεν διασφαλίζουν την ασφάλεια για όσα το σχολείο δέχεται ως προσφορές.

Το περιστατικό δικαιολογημένα έχει αγανακτήσει την εκπαιδευτική κοινότητα στο Ληξούρι και σε όλο το Νομό.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί:

Να βρεθούν οι ένοχοι όλων των κλοπών σε σχολεία, μνημεία στην Παλική.

Να εξασφαλιστεί άμεσα, με κρατική ευθύνη και δαπάνες, ο εξοπλισμός του εργαστηρίου.

Να εξασφαλιστούν φύλακες, επιστάτες και οι προδιαγραφές ασφάλειας σε όλα τα σεισμόπληκτα σχολεία.

Να προχωρήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ το νέο σχολικό συγκρότημα και το νέο μηχανουργείο του ΕΠΑΛ στην Παλική.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα της Παλικής και όλου του Νομού σε ξεσηκωμό.

3 Φλεβάρη να δώσουμε απάντηση αγωνιστική – διεκδικητική σε όσους υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών μας, στερώντας τους όλα όσα δικαιούνται.

3 Φλεβάρη κλείνουμε τα σχολεία και κατεβαίνουμε στο δρόμο, με προμετωπίδα να σταματήσει η εγκατάλειψη και να γίνουν το νέο σχολικό συγκρότημα στην Παλική, μαζί με το νέο μηχανουργείο του ΕΠΑΛ Ληξουρίου.

Αργοστόλι 17/01/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer