Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει την κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού και την απαράδεκτη προσπάθεια φίμωσης της ΕΛΜΕ-ΚΙ, από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Γκούση
Η ΕΛΜΕΚΙ καταγγέλλει προσπάθεια “φίμωσης” του προέδρου της
Κοινωνία
12/09/2016 | 14:05

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει την κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού και την απαράδεκτη προσπάθεια φίμωσης της ΕΛΜΕ-ΚΙ, από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Γκούση, που επιχειρήθηκε στα εγκαίνια του νέου σχολικού συγκροτήματος στο Αργοστόλι. Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός πως υπήρχε πρόσκληση εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων και, επίσης, παρά το γεγονός ότι διαχρονικά γίνεται ανάγνωση του μηνύματος του συνδικαλιστικού οργάνου των εκπαιδευτικών στον αγιασμό, ο κ. Γκούσης διαμήνυσε ότι «απαγορεύονται συνδικαλιστικά και πολιτικά μηνύματα στα εγκαίνια» και κάλεσε από την αρχή την αστυνομία να απομακρύνει τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ-ΚΙ. Πράγματι, οι αστυνομικές δυνάμεις τον περικύκλωσαν, τον είχαν υπό επιτήρηση και στη συνέχεια τον έσυραν για να τον απομακρύνουν από το χώρο. Όλα αυτά εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια εκπαιδευτικών και μαθητών, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μπαλάφα, της Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτίνας του Νομού κ. Θεοπεφτάτου και όλων των υπόλοιπων αρχών και επισήμων. Τελικά, χάρη στην αποφασιστική στάση της ΕΛΜΕ-ΚΙ, την κατακραυγή από μαθητές – γονείς και εκπαιδευτικούς για το απαράδεκτο σκηνικό, οι αρμόδιες για την εκδήλωση αρχές της ΠΙΝ έδωσαν το λόγο στην ΕΛΜΕ-ΚΙ αλλά και σε άλλους φορείς (πχ σύλλογο γονέων). Ο κ. Γκούσης, ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας και παραμένει στέλεχός του και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου, συνέχισε να απειλεί «θεούς και δαίμονες» πως θα μιλήσει στον κ. Φίλη και να εγκαλεί τα στελέχη της αστυνομίας πως «δεν κάνουν τη δουλειά τους και θα κάνει καταγγελία στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης»!!!

Η προσπάθεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με μοχλό τον κ. Γκούση, να συγκαλύψει μέσα από τη φιέστα των εγκαινίων τα τεράστια προβλήματα στα σχολεία του Νομού, έπεσε στο κενό. Δεν είναι τυχαίο πως το ίδιο το νέο συγκρότημα στο Αργοστόλι (Φαραώ) παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα στην ασφάλεια και στη λειτουργία του, ενώ τα περισσότερα σχολεία, ειδικά στην Παλική, παραμένουν σε κοντέινερς. Η πραγματικότητα που περιέγραφε η ΕΛΜΕ-ΚΙ στο μήνυμά της, η καταδίκη της αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής κυβερνήσεων – κεφαλαίου – ΕΕ, η αποκάλυψη της κυβερνητικής ψευδολογίας περί θετικών αλλαγών στα σχολεία, ενοχλούσαν σφόδρα. Πολύ περισσότερο που από τα κάτω υπήρχαν και άλλες πρωτοβουλίες συναδέλφων (πχ ψήφισμα) που έθεταν την ανάγκη ανάσχεσης μιας σειράς νομοθετικών ρυθμίσεων – καρμανιόλα για την παιδεία και λήψης μέτρων για το νέο σχολείο και συνολικότερα. Η αντίδραση της ΕΛΜΕ-ΚΙ αλλά και η συνέχεια που δόθηκε με την πραγματοποίηση της προγραμματισμένης κινητοποίησης του λαού του Νομού στην Περιφέρεια, με μπροστάρη το Εργατικό Κέντρο και την Επιτροπή Αγώνα Φορέων, που ακολούθησε τον αγιασμό, προκειμένου να επιδοθούν τρία ψηφίσματα για υγεία – σεισμόπληκτους – παιδεία και να προωθηθούν στον κ. Πρωθυπουργό, έδειξε ότι κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το οργανωμένο, μαχόμενο κίνημα. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την ακύρωση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο νησί, ο κ. Μπαλάφας ακύρωσε τη σύσκεψη για την δήθεν αντιμετώπιση των προβλημάτων των σεισμόπληκτων που είχαν εξαγγείλει και αναχώρησε κι αυτός εσπευσμένα για Αθήνα. Φαίνεται πως αντιλαμβάνονται ότι ο κόσμος τους παίρνει χαμπάρι.

gewrgopoylos-2 gewrgopoylos-3

Η επίθεση σε βάρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ και των ταξικών συνδικαλιστών κλιμακώνεται, διότι κλιμακώνεται η αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική. Πέρσι, στην κινητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας του Νομού στο Υπουργείο Παιδείας επιστρατεύτηκαν τα ΜΑΤ από τον κ. Φίλη απέναντι σε 80 μαθητές – γονείς και εκπαιδευτικούς. Στη συνέχεια υπήρξε μεθόδευση να κηρυχτεί η ΕΛΜΕ-ΚΙ «ανεπιθύμητη» στα σχολεία του Νομού. Σημειώνουμε πως η ΟΛΜΕ είχε καταδικάσει την παρεμπόδιση – από τον Περιφερειακό Διευθυντή (ΠΔΕ) κ. Γκούση – της παρουσίας του συναδέλφου Πρόεδρου (που είναι και αναπληρωματικός αιρετός του ΠΑΜΕ στα Ιόνια) στις κρίσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης στο ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων. Φέτος, μετά την κλίση μαθητών από τη Σάμη σε δίκη για τις καταλήψεις, ο Υπουργός της Παιδείας, κατά τη διάρκεια συνάντησης φορέων για την ειδική αγωγή, είπε δημόσια στον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ-ΚΙ να ζητήσει συγνώμη για τη συμπεριφορά του (δηλαδή για τους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας της Κεφαλονιάς) και δήλωσε ότι τον έχει σε βίντεο!!! Ο κ. Γκούσης, επομένως, βρισκόταν σε εντεταλμένη υπηρεσία. Άλλωστε η κυβέρνηση έχει μπροστά της να φέρει εις πέρας μια άλλη βρώμικη υπόθεση, την ψήφιση του νέου απεργοκτόνου αντι-συνδικαλιστικού Νόμου.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τα μαθητικά συμβούλια, τα σωματεία, τους φορείς του Νομού, τα Δημοτικά Συμβούλια Κεφαλονιάς και Ιθάκης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, την ΟΛΜΕ, να καταδικάσουν την απρόκλητη επίθεση σε βάρος του σωματείου.

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία

και τους αγώνες του λαού μας για την παιδεία και την κοινωνία που του αξίζουν.

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ δήλωση μετανοίας δεν υπογράφει.

Αργοστόλι 12 Σεπτέμβρη 2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer