Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης προκαλεί για μια ακόμη φορά, ο οποίος δεν έχει καν επισκεφτεί το Νομό για να δει σε τι συνθήκες λειτουργούν τα σχολεία
Η ΕΛΜΕΚΙ απαντά στον Γκούση
Κοινωνία
10/11/2015 | 10:23

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Γκούσης προκαλεί για μια ακόμη φορά, προκειμένου να υπερασπισθεί τη βάρβαρη πολιτική συγκυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου που υπηρετεί. Ο κ. Γκούσης, ο οποίος δεν έχει καν επισκεφτεί το Νομό για να δει σε τι συνθήκες λειτουργούν τα σχολεία, ούτε λίγο ούτε πολύ λέει πως ενέκρινε κάποια τμήματα λόγω «ευαισθησίας» και έκανε περικοπές σε τρία σχολεία λόγω του ότι τα τμήματα αυτά «δεν ήταν αναγκαία». Λέει ψέματα και για το ένα ζήτημα και για το άλλο.

Κάποια ολιγομελή τμήματα είχαν εγκριθεί στο Νομό – όπως και παντού – ακόμη και πριν τους σεισμούς. Τότε, επί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, όταν ο πρώην Διευθυντής εκπαίδευσης επιχειρούσε περικοπές, η ΕΛΜΕ–ΚΙ διεκδικούσε να μη γίνουν και με πάνδημη στήριξη δεν έγιναν. Τώρα, με όλες τις πληγές από τους σεισμούς ανοιχτές, μιλάμε για έγκριση συνολικά λιγότερων ολιγομελών τμημάτων. Τότε ο κ. Γκούσης ήταν συνδικαλιστής και αλληλέγγυος. Τώρα ο κ. Γκούσης είναι εντεταλμένος στο ρόλο του «Προκρούστη», που θα πρέπει να κόψει ότι δεν χωρά στις περιοριστικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, στις βέλτιστες πρακτικές του ΟΟΣΑ και της ΕΕ.

Φθάνει να εμφανίζει ως ευεργεσία ότι εγκρίνει 20μελή τμήματα στα ανθυγιεινά κοντέινερς, στα οποία στεγάζεται το 90% των σχολείων του Νομού μετά τους σεισμούς! Κρύβει ότι αυτά δεν χωρούν – με τις προδιαγραφές του ΟΣΚ – πάνω από 20 μαθητές το καθένα. Κρύβει ότι αυτή τη στιγμή στο Νομό σε αίθουσες που είναι κανονικών διαστάσεων στοιβάζονται τώρα μέχρι 32 μαθητές (πχ αγγλικά – προχωρημένων στο 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου)!!! Φθάνει να ονοματίσει – στιγματίσει τα σχολεία του Ληξουρίου και το ΓΕΛ Πάστρας για τις εγκρίσεις, κάνοντας δήθεν ότι αναγνωρίζει «τις δυσμενείς εκπαιδευτικές συνθήκες που επικρατούν εκεί»!!!  Μιλά ανερυθρίαστα για την πιο σεισμόπληκτη περιοχή του Νομού (Ληξούρι – Παλική) στην οποία δεν έχει γίνει τίποτε που να βελτιώνει την κατάσταση. Μιλά για την Πάστρα, της οποίας το ΓΕΛ είναι όλο σε κοντέινερς και της οποίας το Γυμνάσιο, μέχρι πριν λίγο, δεν διέθετε άλλο εκπαιδευτικό πέρα από τη Διευθύντρια.

Κρύβει ότι με τα τμήματα που «κόβει» επιβαρύνει αφάνταστα τις ήδη επιβαρυμένες και απαράδεκτες συνθήκες στις οποίες γίνεται η εκπαιδευτική διαδικασία, όπως έχουμε αναλυτικά εξηγήσει. Στην πράξη εξαναγκάζει μικρούς μαθητές να στοιβαχθούν σε ένα μικρό κοντέινερ – γραφείο διευθυντή που δε χωρά πάνω από 7 άτομα (2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου), υποβαθμίζει – καταργεί τα γερμανικά στη Σάμη, και δείχνει στο άστεγο τμήμα του ΓΕΛ Ληξουρίου τι εννοούν όταν λένε «εξορθολογισμό δαπανών». Κρύβει ότι ανοίγει δρόμο για νέες καταργήσεις – συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων. Κρύβει ότι η απόφαση δρα σωρευτικά σε όσα υποφέρουν τα σχολεία από τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, τους σεισμούς και τις πλημμύρες.

Μέσα από όσα γράφει κάνει φανερό από την πλευρά του το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ για το πέρασμα της αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Οι άνθρωποι παραπιούν την αλήθεια  και σερβίρουν «κοινωνική πολιτική», την ώρα που έχουν πάρει τα μαχαίρια και έχουν πιάσει δουλειά στη σφαγή των δικαιωμάτων της νέας γενιάς. Το έγκλημα, ο κ. Γκούσης, το ονομάζει «αγώνα στήριξης και αναβάθμισης της Δημόσιας Εκπαίδευσης, σε δύσκολες συνθήκες»!!! Κατά τα άλλα ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας θέλει να μας πείσει ότι «οι γενικόλογες καταγγελίες περί “γενικότερης πολιτικής” δεν έχουν καμία βάση»!!! Θέλει να κρυφτεί, μα η αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί δεν τον αφήνει. Τη στιγμή που τα κενά οργιάζουν ο κ. Γκούσης κάνει λόγο «να μη ζητάμε περισσότερους εκπαιδευτικούς» από ότι πρέπει!!! Σπέρνει, δηλαδή, το δηλητήριο πως τα τμήματα δε ζητούνται για να καλυφθούν ανάγκες των μαθητών αλλά για να βολευτούν οι αδιόριστοι (ή και οι διορισμένοι) εκπαιδευτικοί. Ο κοινωνικός αυτοματισμός υφέρπει, θυμίζοντας τις καλύτερες μέρες του ΠΑΣΟΚ.

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί να σταματήσει κάθε κάλυψη και ανοχή στον αποχαρακτηρισμό του Νομού από σεισμόπληκτο. Να ανακληθεί πάραυτα η απόφαση του κ. Γκούση. Να εγκριθούν όλα τα τμήματα. Να παρθούν μέτρα για σεισμούς και πλημμύρες. Να μπει τέλος στο αίσχος τα γκρεμισμένα σπίτια των εργατικών και 2000 άλλα «κόκκινα» και «κίτρινα» να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ κανονικά. Να υποχρεωθεί σε αναδίπλωση η συγκυβέρνηση που ανάγκασε τους σεισμόπληκτους φοιτητές από τα νησιά μας να μη μπορέσουν να κάνουν ούτε καν αίτηση μετεγγραφής. Να δοθούν τα λεφτά που έδωσαν από τους κωδικούς για τα σεισμόπληκτα σχολεία και τις υποδομές, προκειμένου να πληρωθούν μαζί με ταμιακά διαθέσιμα οι δανειστές. Να σταματήσει το δούλεμα περί «ευαισθησίας» και «μέτρων βοήθειας».

Να έρθει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο άμεσα.

Να πάρει θέση ο Υπουργός της Παιδείας.

Να δώσουμε την απάντηση με συλλογικούς αγώνες.

12 Νοέμβρη:

Να μη λείψει κανείς και καμία από την απεργία, να μη δουλέψει σχολείο.

Παγκεφαλληνιακή κάθοδος εκπαιδευτικών – γονέων – μαθητών

και συγκέντρωση 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Αργοστόλι 09/11/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer