«Η Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο δεν πιστεύει σε συγκυβερνήσεις και διαπαραταξιακές συνεννοήσεις. Ως εκ τούτου δεν στηρίζει κανέναν υποψήφιο, από κανέναν χώρο»
Η Ελληνική Αυγή για το πρώτο Περιφερειακό
Πολιτική
11/09/2014 | 10:33

Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, η πρώτη ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων, στην οποία συμμετείχε ο Συναγωνιστής Νίκος Λεμοντζής, περιφερειακός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής για το Ιόνιο.
Η συγκεκριμένη ειδική συνεδρίαση αφορούσε την εκλογή του προεδρείου του περιφερειακού συμβουλίου καθώς και την εκλογή των μελών της οικονομικής επιτροπής, η οποία έχει σημαντικές αρμοδιότητες καθόσον ελέγχει την νομιμότητα της οικονομικής διαχείρισης.
Πριν την έναρξη της εσωτερικής εκλογικής διαδικασίας, ο Συναγωνιστής Λεμοντζής, ως επικεφαλής του Συνδυασμού της Ελληνικής Αυγής, οριοθέτησε την πολιτική γραμμή της παράταξης μας, δηλώνοντας στην τοποθέτηση του τα εξης : «Η Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο δεν πιστεύει σε συγκυβερνήσεις και διαπαραταξιακές συνεννοήσεις. Ως εκ τούτου δεν στηρίζει κανέναν υποψήφιο, από κανέναν χώρο». Ακολουθώντας λοιπόν την ξεκάθαρη αυτή γραμμή καταψηφίσαμε όλους τους προταθέντες υποψηφίους για το προεδρείο του συμβουλίου.
Το σημαντικότερο, όμως, ζήτημα δημιουργήθηκε πριν την εκλογή των μελών της οικονομικής επιτροπής, όταν εντελώς ξαφνικά εμφανίστηκε μια, ερμηνευτική της διαδικασίας, εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία κατ`ουσίαν αφαιρούσε από τα περισσότερα μέλη της μειοψηφίας το δικαίωμα υποψηφιότητας για την επιτροπή.
Εγκύκλιος που είχε εκδοθεί αρκετές ημέρες πριν και την οποία ο απερχόμενος Περιφερειάρχης της ΝΔ ποτέ δεν κοινοποίησε, ως όφειλε, στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης (ακόμα και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, προς έκπληξη όλων, δήλωσε ενώπιον του συμβουλίου πως έλαβε γνώση της εγκυκλίου μόλις την ημέρα της ειδικής συνεδρίασης).

Βέβαια η συγκεκριμένη εγκύκλιος είναι και ένα ξεκάθαρο δείγμα του πως αντιλαμβάνεται την έννοια της δημοκρατίας το Υπουργείο Εσωτερικών, όταν με μια απλή ερμηνευτική εγκύκλιο προσπαθεί να αλλοιώσει την τρέχουσα νομοθεσία για την διαδικασία της εκλογής, προκειμένου να απαξιώσει τόσο τον θεσμό της Περιφέρειας, όσο και να αποκλείσει εκπροσώπους της μειοψηφίας από την υποψηφιότητα για την οικονομική επιτροπή.
Αυτή την προσπάθεια, λοιπόν, την υποστήριξε θερμά και η παράταξη της ΝΔ, ζητώντας να εφαρμοστεί άμεσα.
Η Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο, όσο κι αν η παρουσία της ενοχλεί το πολιτικό κατεστημένο της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν θα σταματήσει να στηρίζει και να προβάλλει την δημιουργική πολιτική του Εθνικιστικού Κινήματος της Χρυσής Αυγής και θα συνεχίσει να εργάζεται προς όφελος των Επτανησίων που την επέλεξαν με την ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η αήθης αλλά αναμενόμενη επίθεση του επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” του ΚΚΕ εναντίον της Ελληνικής Αυγής για αποκλεισμό μας από τις διαδικασίες, η οποία έλαβε την σθεναρή και τεκμηριωμένη απάντηση του Συναγωνιστή Ν. Λεμοντζή, ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποκλείει με ξεκάθαρα αντιδημοκρατικό τρόπο και σταλινικές πρακτικές το κομμάτι εκείνο του Ελληνικού λαού που με την ψήφο του εξουσιοδότησε την Ελληνική Αυγή να το εκπροσωπεί στο περιφερειακό συμβούλιο.
Ο συναγωνιστής τόνισε πως εάν θα έπρεπε να αποκλειστεί μια παράταξη θα ήταν αυτή του ΚΚΕ, μιας και έχουν αποδείξει ότι δεν σέβονται το πολίτευμα και αποτελούν τους πολιτικούς απογόνους μιας ιδεολογίας, αυτής του κομμουνισμού, η οποία φέρει την ευθύνη για εκατομμύρια νεκρούς.
Βέβαια η μεγάλη πρεμούρα του επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ ήταν η προσπάθεια να αποκλείσει τον Συναγωνιστή Λεμοντζή από μια πιθανή υποψηφιότητα για την οικονομική επιτροπή. Εμείς σκεπτόμαστε ήδη πολλά για τους δόλιους και σκοτεινούς σκοπούς που είχε αυτή η επίθεση, η οποία αποδεικνύει περίτρανα ότι οι σταλινικοί νοσταλγοί παίζουν το ρόλο τους και αποτελούν το χρήσιμο δεκανίκι της χούντας Σαμαρά-Βενιζέλου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer