Η παράταξη μας ζήτησε από την περασμένη συνεδρίαση να έρθουν προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο τα φλέγοντα ζητήματα της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας
Η “Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο” για το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο
Πολιτική
11/11/2014 | 15:03

Η παράταξη μας ζήτησε από την περασμένη συνεδρίαση να έρθουν προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο τα φλέγοντα ζητήματα της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας από την υπόδουλη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, στα Ιόνια νησιά και ειδικά στην Κέρκυρα, διότι θεωρούμε ότι πίσω από τα δήθεν «αναπτυξιακά» μοντέλα που προπαγανδίζουν συνεχώς τα ΜΜΕ, κρύβεται η προσπάθεια του καθεστώτος να ευνοήσει τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, εγχώρια και διεθνή, που επί δεκαετίες  λυμαίνονται, με μεθόδους παρακράτους, την οικονομική και πολιτική ζωή της Πατρίδας μας. Για εμάς πίσω από το ξεπούλημα της δημόσιας  περιουσίας κρύβεται επίσης η προσπάθεια δημιουργίας στην περιφέρεια μας μιας άτυπης Ειδικής Οικονομικής Ζώνης με ότι αυτό συνεπάγεται :

-κινεζοποίηση των εργαζομένων

-αφανισμός των μικρών επιχειρήσεων

-καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος

-αφανισμός της εθνικής μας ταυτότητας και

-σε βάθος χρόνου ξεκάθαρη απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας.

Πιστεύουμε πως όλοι έχουμε αντιληφθεί πως η εκποίηση των δημόσιων υποδομών δεν θα έχει κανένα απολύτως όφελος για την Πατρίδα μας , για την περιφέρεια μας, κανένα απολύτως όφελος για τους Επτανήσιους πολίτες.

Η Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο θεωρεί την τοπική αυτοδιοίκηση ως βασικό κύτταρο στο πολιτειακό μοντέλο που οραματίζεται η Χρυσή Αυγή. Μια τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία θα είναι ένα αυτοδύναμο κοινωνικό, οικονομικό, πολιτιστικό και διοικητικό όργανο εντός του συνόλου της λαϊκής κοινότητας. Φυσικά, δεν είμαστε υπέρ του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου που δήθεν οργανώνει την αυτοδιοίκηση αλλά στην ουσία αυτό το πλαίσιο την έχει αποδυναμώσει σημαντικά αποκόπτοντας ουσιαστικά κάθε θετική αλληλεπίδραση μεταξύ των τοπικών κοινωνιών και της κεντρικής διοίκησης.

Γι` αυτό και θεωρούμε πως η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να παρουσιάζει στους πολίτες που εκπροσωπεί, σε όλη την ελληνική κοινωνία δηλαδή, ολοκληρωμένες λύσεις επί των προβληματικών καταστάσεων που κάθε φορά καλείται να αντιμετωπίσει.

Σχετικά με την εκποίηση του Ερημίτη γνωρίζετε πολύ καλά τον βαθμό στον οποίο έχει προχωρήσει το ξεπούλημα του, μετά από τις εντολές της κυβέρνησης προς το παράνομο μεσιτικό γραφείο με την επωνυμία ΤΑΙΠΕΔ.  Μια και μοναδική εταιρεία, αμερικανό-εβραικων συμφερόντων, συμμετείχε και φυσικά κέρδισε τον διαγωνισμό. Και μιλάμε για μια εταιρεία που στο χαρτοφυλάκιο της δεν διαθέτει ούτε μια τουριστική μονάδα. Παρόλα αυτά το ΤΑΙΠΕΔ την έκρινε ικανή να αναλάβει την υποτιθέμενη τουριστική αξιοποίηση του Ερημίτη. Τι εννοούν όμως ως τουριστική αξιοποίηση; Ο Ερημίτης είναι μια περιοχή απείρου φυσικού κάλλους και σε μια ζώνη ιδιαίτερης σημασίας για την εθνική ασφάλεια. Πιστεύει κανείς ότι η ήδη κορεσμένη τουριστικά περιοχή της Κασσιόπης θα άντεχε μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα-μεγαθηριο με all inclusive προδιαγραφές λειτουργίας καθώς και με ορδές δήθεν μαθητευόμενων εργαζομένων, οι οποίοι θα εκτελούν χρέη εργαζομένου πλήρους απασχόλησης; Κάτι τέτοιο σίγουρα θα επιβάρυνε την ήδη άσχημη οικονομικά κατάσταση, στην οποία  βρίσκονται οι μικρές επιχειρήσεις της περιοχής.

Ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή:

-Θα προχωρήσει σε καταδίκη του μνημονιακού ξεπουλήματος που επιχειρείται;

-Θα εκδώσει ψήφισμα με το οποίο θα ζητάει από την προδοτική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να κάνει πίσω στο ξεπούλημα που επιχειρείται;

 

Η παράταξη μας έχει αντίθετη θέση  για την αξιοποίηση της περιοχής και ήδη ετοιμάζει συγκεκριμένη πρόταση.  Πρόταση η οποία συνδυάζει αρμόνικα τον φυσικό πλούτο της περιοχής (από τον Ερημίτη ως την λιμνοθάλασσα Αντινιωτη) με την ως τώρα αναξιοποίητη πολιτιστική κληρονομιά της ζώνης αυτής (κάστρο Κασσιόπης, ρωμαϊκά λουτρά Αχαράβης, ιερό Απόλλωνος στην Ρόδα) προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο νέες δυνατότητες στην τοπική τουριστική οικονομία, νέες ιδέες για την προσέλκυση ποιοτικότερου τουρισμού, ο οποίος θα διαρκεί και τις 4 εποχές.

Ας έρθουμε τώρα στο ζήτημα της εκποίησης του αεροδρομίου Κερκύρας,  η στρατηγική σημασία του οποίου είναι αναντίρρητη και αδιαμφισβήτητη. Στρατηγική σημασία που δεν έχει να κάνει μόνο με την εθνική και τοπική οικονομία αλλά και με την εθνική ασφάλεια μιας χώρας,  η οποία θέλει να λέγεται ανεξάρτητη και που στην ουσία, με αυτά που μηχανεύεται και πραγματοποιεί  η χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου, θα απολέσει τον τίτλο την εθνικής ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας.

Το αντεθνικό λοιπόν κράτος ετοιμάζεται  να χαρίσει σε κάποιον ιδιώτη επενδύτη μια κερδοφόρα δημόσια υποδομή που, σε βάθος 40 ετών, θα αποφέρει στο κράτος έσοδα άνω του ενός δις ευρώ, μόνο και μόνο επειδή αυτή η παραπαίουσα χούντα θέλει να μας πείσει ότι ένα υποτίθεται σύγχρονο και συγκροτημένο κράτος όπως η Ελλάδα μας δεν διαθέτει εκείνο το απαραίτητο στελεχιακό δυναμικό, ώστε να μπορεί να διοικήσει σωστά και μεθοδικά έναν κρατικό φορέα. Αυτό είναι το πρόβλημα δηλαδή; Τότε ας κλείσουν οριστικά και την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης,  η οποία υπάρχει για την κατάρτιση των διοικητικών στελεχών και ας παραδώσουν και τα κλειδιά της πατρίδας μας στους εγχώριους και ευρωπαίους τραπεζίτες. Αν και φοβούμαστε πως πολύ σύντομα θα το πράξουν και  αυτό.

Ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή:

-Σε ποιες δράσεις ή κινήσεις θα προβεί ώστε να αποτρέψει το επιχειρούμενο ξεπούλημα του αεροδρομίου;

 

Εν κατακλείδι, η  παράταξη μας, είναι κατηγορηματικά αντίθετη με τις εκποιήσεις αυτές, τόσο του Αεροδρομίου όσο και του Ερημίτη όπως και των υπολοίπων εκποιήσεων που επιχειρούνται τόσο βραχυπρόθεσμα  όσο και μακροπρόθεσμα(περιοχή Ισσος, Λιμάνι Κέρκυρας, Καστέλο).

Φρονούμε πως η μνημονιακή συγκυβέρνηση, γνωρίζοντας την ημερομηνία λήξης της, ετοιμάζεται να ξεπουλήσει όσο όσο την Πατρίδα μας, πιστή στα κελεύσματα των διεθνών τοκογλύφων και των δανειστών.

Εμείς,  με όση δύναμη διαθέτουμε, δηλώνουμε πως θα αντισταθούμε στο ξεπούλημα που επιχειρείται και πως μια μέρα οι κλέφτες και οι εκποιητές θα βρεθούν εκεί που τους αξίζει: στη φυλακή.

Σχετικά με την Αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων

Η «Ελληνική Αυγή» είναι κάθετα αντίθετη στην αξιολόγηση των υπαλλήλων, όπως την ζητά ο υπουργός της τρόικα Κ. Μητσοτάκης, όπως είναι κάθετα αντίθετη και σε κάθε είδους μνημονιακή υποχρέωση που έχουν αναλάβει ή θα αναλάβουν στο μέλλον οι πολιτικοί συνεργάτες των δυναστών της Πατρίδας μας.

Δεν πιστεύουμε πως οι πολιτικοί απόγονοι της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ που δημιούργησαν το πρόβλημα στο δημόσιο τις τελευταίες δεκαετίες, έχουν δικαίωμα να ζητούν… “αξιολογήσεις” που στην πράξη αθωώνουν εκείνους που έκαναν τις προσλήψεις, μεταφέροντας την ευθύνη στα γραφεία προσωπικού.

Οι υπηρεσίες έχουν τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες, ώστε να μπορούν να ελέγξουν τυχόν υπηρεσιακές ανεπάρκειες στα μορφωτικά προσόντα των υπαλλήλων τους και μπορούν να σταματήσουν τις όποιες αδικίες, ενώ μέσω των υπηρεσιακών συμβουλίων μπορούν να εκτοπίσουν εκείνους που παράνομα απολαμβάνουν τα οφέλη του δημοσίου, ως υπάλληλοι. Τακτική και διαδικασία που συνέβαινε έως σήμερα, αλλά ατρόφησε ακριβώς εξαιτίας εκείνων που ήθελαν το … “πολιτικό αλισβερίσι” και σήμερα ζητούν την αξιολόγηση.

 

Σχετικά με την ανεργία στα Ιόνια Νησιά

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στο 27,3% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2014, ενώ ειδικότερα η ανεργία στους νέους έφτασε το 56,3%.

Η Ελλάδα έχει καταντήσει ένα κοινωνικό πειραματόζωο στο οποίο εφαρμόζονται όλα τα οικονομικά πειράματα των καπιταλιστών. Οι έχοντες την διακυβέρνηση του Τόπου με απολύτως συνειδητές ενέργειες όχι μόνο δεν κάνουν κάτι για να μειώσουν την ανεργία, αλλά διαρκώς την αυξάνουν, έτσι ώστε οι εντολείς τους να βγάλουν τα χρήσιμα γι’ αυτούς συμπεράσματα που θέλουν. Γι’ αυτό και η συνεχιζόμενη διαμονή τους στην εξουσία μόνο παράταση και περαιτέρω επιδείνωση της ήδη εφιαλτικής κατάστασης για την Πατρίδα και τον Λαό μπορεί να σημαίνει.

Νέα στοιχεία που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας και δείχνουν ότι ένας στους τρείς εργαζόμενους παραμένει απλήρωτος για διάστημα άνω των τεσσάρων μηνών. Δηλαδή από το εναπομείναν 70% το 33% είναι εν δυνάμει άνεργοι, αφού δεν πληρώνονται επί τέσσερεις συνεχόμενους μήνες. Δηλαδή έχουμε άλλο ένα 23% ανθρώπων που οικονομικώς βρίσκονται στην ίδια θέση με τους ανέργους.

η «μαύρη» εργασία βρίσκεται στο 30%, ενώ όπως προκύπτει από τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, του υπουργείου Εργασίας,   6 στις 10 προσλήψεις αφορούσαν ελαστικές μορφές απασχόλησης και

εκ περιτροπής εργασία. Απομένει, δηλαδή, ένα ελάχιστο ποσοστό Ελλήνων που εργάζεται και πληρώνεται κανονικά, όπου λέγοντας κανονικά εννοούμε με τις ανάλογες μειώσεις μισθών της τάξης του 27%-35%.
Για να εξέλθει η Ελλάς από τη σημερινή εθνική και οικονομική κρίση πρέπει άμεσα να προχωρήσει στις παρακάτω κινήσεις:

– Καταγγελία του μνημονίου. Λογιστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους και όλων των δανειακών συμβάσεων από το 1974 μέχρι σήμερα και άρνηση πληρωμής του παράνομου και επαχθούς χρέους

Σύσταση ειδικών ελεγκτικών ομάδων που θα αναζητήσουν τους υπευθύνους για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος σε όλα τα υπουργεία και τους κρατικούς οργανισμούς. Παραπομπή τους σε ειδικό δικαστήριο, φυλάκιση των ενόχων και δήμευση της περιουσίας τους.

Άμεση εθνικοποίηση των τραπεζικών ιδρυμάτων που έχουν λάβει κεφαλαιακή ενίσχυση με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και συγχώνευση των φαλιρισμένων ιδιωτικών τραπεζών σε μία ισχυρή εθνική τράπεζα. Διαγραφή τραπεζικών χρεών των ελληνικών οικογενειών με κοινωνικά κριτήρια.

Θέσπιση και οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ και έναρξη γεωτρήσεων σε όλες τις περιοχές με επιβεβαιωμένα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου

Επένδυση των εσόδων από την εθνικοποίηση των τραπεζών και των ενεργειακών μας κοιτασμάτων στον τομέα της εθνικής παραγωγής, με στόχο να ξαναγίνει η χώρα αυτάρκης.

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Το Μνημόνιο βύθισε τη χώρα σε βαθειά ύφεση και εκτόξευσε τα ποσοστά ανεργίας. Το πρόβλημα αυτό όμως εδράζεται στις θλιβερές μεταπολιτευτικές πολιτικές που οδήγησαν σε διάλυση κάθε παραγωγικής διαδικασίας και στο να πλημμυρίσει η χώρα με λαθρομετανάστες. Σε όσες επιχειρήσεις δεν έκλεισαν, τα μεροκάματα έπεσαν λόγω της μαύρης εργασίας των λαθρομεταναστών. Για τη λύση του προβλήματος ανεργία, η Χρυσή Αυγή προτείνει μία λύση άμεση και μία μεσοπρόθεσμη: Απέλαση λαθρομεταναστών και στροφή στην Εθνική Παραγωγή.

 

ΚΑΘΕ ΞΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ: Απέλαση όλων των λαθρομεταναστών σημαίνει εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες. Όμως η παρουσία των λαθρομεταναστών στη χώρα δεν βόλεψε μόνο τους μεγαλοεργολάβους, που κέρδισαν άπειρα εκατομμύρια από τα μαύρα μεροκάματα στα δημόσια έργα. Την εκμεταλλεύθηκαν και χιλιάδες συμπατριώτες μας, που προτίμησαν να αφήσουν τη γη τους και την εργασία τους και να παριστάνουν οι ίδιοι τους «εργολάβους», στέλνοντας τους λαθρομετανάστες στην οικοδομή και το χωράφι.

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Αναδιάταξη της εθνικής μας οικονομίας και επανεκκίνηση της πρωτογενούς παραγωγής σημαίνει δυνατότητα παραγωγικής εργασίας στον ελληνικό λαό, επιστροφή των Ελλήνων στην παραγωγική εργασία. Θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μέσω της εκμετάλλευσης του εθνικού μας πλούτου, με γεωτρήσεις υδρογονανθράκων, νέα ορυχεία για πολύτιμους λίθους και σιδηρομεταλλεύματα. Τα έσοδα από αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια θα διατεθούν στον πρωτογενή τομέα, σε νέες γεωργικές, κτηνοτροφικές και αλιευτικές μονάδες και αμέσως μετά στην προσπάθεια αναδημιουργίας μίας εθνικής βιομηχανίας.

Νικόλαος Λεμοντζής

Περιφερειακός Σύμβουλος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer