Τι ψήφισε και τι καταψήφισε στην τελευταία συνεδρίαση
“Η Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο” για το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο
Πολιτική
08/12/2014 | 11:36

Η Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο, η αυτοδιοικητική έκφραση των Ελλήνων Εθνικιστών της Χρυσής Αυγής, στέκεται έμπρακτα στο πλευρό του πολίτη και το αποδεικνύει με κάθε τρόπο. Στο περιφερειακό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, δώσαμε δυναμικό παρών.

Στην εισήγησή μας για το Χυτά  Τεμπλονίου, μια εισήγηση η οποία επιτέλους συζητήθηκε μετά από αναβολές, τονίσαμε ότι:

-Η παράταξη μας είναι κάθετα αντίθετη σε κάθε προσπάθεια μετατροπής της δημόσιας διαχείρισης των απορριμμάτων σε μια κερδοσκοπική δραστηριότητα για την όποια ιδιωτική εταιρεία.

-Δεν πρέπει να επιτρέψουμε και καταγγέλλουμε την ενδεχόμενη μετακύληση του προστίμου στους πολίτες μέσω δημοτικών τελών, που επιβλήθηκε στον διαχειριστικό φορέα από το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας.

-Πρέπει να προστατευτεί η υγεία των κατοίκων της περιοχής καθώς και να αποτραπεί η καταστροφή του περιβάλλοντος.

-Να αποδοθούν ευθύνες για κακοδιαχείριση και να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι.

Βέβαια διαβάσαμε ότι τις προτάσεις μας τις κατέθεσε και ο Περιφερειάρχης σε ξεχωριστή πρόταση, ενσωματώνοντας τις, αλλά στη συνέχεια δεν έγινε καμία αναφορά για το ποιος ανάδειξε το θέμα. Από αυτό συμπεραίνουμε πως η πλειοψηφούσα παράταξη ουσιαστικά ποδηγετεί οποιαδήποτε πρωτοβουλία αντιπολιτευτικής δύναμης και καταθέτει μια παρεμφερή πρόταση, η οποία γίνεται αποδεκτή λόγω της απόλυτης πλειοψηφίας(26/41 συμβούλους). Δημοκρατικά πράγματα.

Για την ανεργία στα Ιόνια Νησιά:

Τονίσαμε ότι τα στοιχεία είναι πλασματικά και πως ο αριθμός των ανέργων είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτών που παρουσιάζουν οι υπηρεσίες. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που μαστίζει την Ελληνική Κοινωνία και έχει πολλαπλούς παράγοντες που το διαμορφώνουν όπως:

-μνημονιακή πολιτική της ανθελληνικής χούντας Σαμαρά- Βενιζέλου

-πλήθος λαθρομεταναστών

-διαμόρφωση ημερομισθίων πείνας, απότοκος της κρίσης που βολεύει μόνο τους καπιταλιστές, οι οποίοι αναζητούν εκβιαστικά φτηνό εργατικό δυναμικό.

Ως προτάσεις επίλυσης καταθέσαμε:

– Καταγγελία του μνημονίου

– Σύσταση ειδικών ελεγκτικών ομάδων που θα αναζητήσουν τους υπευθύνους για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος

– Άμεση εθνικοποίηση των τραπεζικών ιδρυμάτων

– Θέσπιση και οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ και έναρξη γεωτρήσεων σε όλες τις περιοχές με επιβεβαιωμένα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου

– Επένδυση των εσόδων από την εθνικοποίηση των τραπεζών και των ενεργειακών μας κοιτασμάτων στον τομέα της εθνικής παραγωγής, με στόχο να ξαναγίνει η χώρα αυτάρκης.

-Απέλαση όλων των λαθρομεταναστών, που  σημαίνει εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες.

Υπερψηφίσαμε το ψήφισμα για τους ναυτεργάτες και τα παράλογα ωράρια που καλούνται να εργαστούν καθώς και για την καταπάτηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων.

Τέλος, καταψηφίσαμε το κατάπτυστο ψήφισμα συμπαράστασης σε ληστοτρομοκράτη, το οποίο βέβαια δε μας εκπλήσσει σε καμία περίπτωση, μιας και οι πολιτικοί εκφραστές των τρομοκρατών, διεθνιστές συστημικοί αριστεροί, απλά σταθήκαν συνεπείς προς τους ένοπλους “συντρόφους” τους.

Νικόλαος Λεμοντζής

Περιφερειακός Σύμβουλος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟ

xaioniou@gmail.com

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer