Με στόχο την παρουσίαση του προγράμματος Φιλαναγνωσίας «Ο Γ. Δροσίνης, γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ τριών σχολείων» στο Ελληνοαμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα
Η εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών του 2ου Γυμνασίου στην Αθήνα
Κοινωνία
24/03/2015 | 11:06

Το τριήμερο από 19 έως 21 Μαρτίου ομάδα του Σχολείου μας αποτελούμενη από 20 μαθητές της Β’ τάξης και 4 μαθητές τη Γ’ Τάξης συνοδευόμενη από τις φιλολόγους κα Α. Γαλιατσάτου και κα Α. Κουτσογιάννη πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα με στόχο την παρουσίαση του προγράμματος Φιλαναγνωσίας «Ο Γ. Δροσίνης, γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ τριών σχολείων» στο Ελληνοαμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Το πρόγραμμα εκπονείται κατά το φετινό σχολικό έτος σε συνεργασία με τα Γυμνάσια του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού: μαθητές και των τριών σχολείων επεξεργάστηκαν ποιητικά και πεζά έργα του Γ. Δροσίνη, τα οποία είχαν επιλεγεί από φιλολόγους των τριών σχολείων και παρουσίασαν τις εργασίες τους στο Κολλέγιο το πρωί της Παρασκευής 20 Μαρτίου. Επίσης, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του λογοτεχνικού διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί μεταξύ των τριών σχολείων, στον οποίο το σχολείο μας πήρε το δεύτερο βραβείο ποίησης και το πρώτο και δεύτερο βραβείο διηγήματος (μέλη της κριτικής επιτροπής, πρόεδρος :κ. Α. Στέφος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων και μέλη: κ. Δ. Ζαβιτσιάνος, Πρόεδρος Συνδέσμου Γιλολόγων Κεφαλονιάς και Ιθάκης,  κα. Δ. Κουμαριώτου, Σύμβουλος Φιλολόγων Κεφαλονιάς και Ιθάκης και κα. Στ. Χονδρίδου, Επίτιμη Σχολική Σύμβουλος). Η γυναικεία χορωδία της ΚΕΔΗΚΕ υπό τη διεύθυνση του κυρίου Α. Μουρελάτου και τη συνοδεία της κας Ευ. Φραγκιά στο πιάνο τραγούδησε μελοποιημένα ποιήματα του  Δροσίνη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ακολούθησε λογοτεχνική και μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο Γ. Δροσίνη στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Κηφισιάς, όπου η κα Α. Γαλιατσάτου μίλησε για το έργο του Δροσίνη, μαθητές απήγγειλαν ποιήματά του και η χορωδία της ΚΕΔΗΚΕ παρουσίασε ανεπτυγμένο πρόγραμμα του μελοποιημένου έργου του Δροσίνη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης τα παιδιά συνοδευόμενα από τις καθηγήτριές τους επισκέφτηκαν το μουσείο Δροσίνη, όπου και ξεναγήθηκαν από μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Μουσείου Γ. Δροσίνη», το Μουσείο της Ακρόπολης , στο οποίο με τη βοήθεια ξεναγού απόλαυσαν τα ελληνικά αριστουργήματα και το Μουσείο Σχολικής ζωής και Εκπαίδευσης στην Πλάκα, στο οποίο γνώρισαν παλαιότερες μορφές σχολείων και σχολικής ζωής και συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις. Επίσης, παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Ένας ήρωας με παντόφλες».

Για την υλοποίηση και την επιτυχία της εκπαιδευτικής επίσκεψης το σχολείο μας οφείλει πολλές ευχαριστίες σε πλήθος προσώπων και φορέων.

  • Στο Δήμο Κεφαλονιάς και ιδιαιτέρως στο Δήμαρχο κ. Α. Παρίση για την αμέριστη υποστήριξή του και την παρουσία του το βράδυ της Παρασκευής στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Κηφισιάς και στον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ κ. Α. Κωνσταντάκη για τη συμβολή του στη συνεργασία του σχολείου μας με τη γυναικεία χορωδία.
  • Στη γυναικεία χορωδία της ΚΕΔΗΚΕ, το μαέστρο της κ. Α. Μουρελάτο και την πιανίστα κα. Ευ. Φραγκιά για την αποδοχή της πρότασής μας να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική δραστηριότητα.
  • Την κα Δ. Κουμαριώτη, Σχολική Σύμβουλο Κεφαλονιάς και Ιθάκης και Σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης, που συνόδεψε την ομάδα μας στην εκπαιδευτική εξόρμηση.
  • Την επιχείρηση Μαρούλης TRAVEL και ιδιαιτέρως τον κ. Β Μαρούλη, οποίος διέθεσε λεωφορεία του για τις μεταφορές μαθητών και χορωδών.
  • Τον σύλλογο «Οι Φίλοι του Μουσείου Γ. Δροσίνη» και ιδιαιτέρως την Πρόεδρό του κα Ε. Βαχάρη για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης-αφιέρωμα στον Γ. Δροσίνη στο Δήμο Κηφισιάς.
  • Το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα για την φιλοξενία της ομάδας μας στην Αθήνα και ιδιαιτέρως τον κ. Π. Αλιβιζάτο, πρώην Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, πρώην Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κολλεγίου, ο οποίος είναι ο εμπνευστής της συνεργασίας των σχολείων της Κεφαλονιάς με το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Ο Δ/ντης

Ν.  Βουτσινάς

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer