Τι δήλωσε ο Μητροπολίτης μας σε συνέντευξή του στον "Εθνικό Κήρυκα" της Νέας Υόρκης
“Η Εκκλησία συμπαραστάθηκε και συμπαρίσταται στους σεισμοπαθείς”
 Ομογένεια
06/02/2014 | 17:46

ΒΟΣΤΩΝΗ. Κουράγιο, ψυχραιμία και παντοειδή βοήθεια προσπαθεί να παράσχει στους πληγέντες κατοίκους της Κεφαλληνίας ο Μητροπολίτης Σπυρίδων, ο οποίος σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» είπε ότι «δοκιμάσθηκε άλλη μία φορά η Κεφαλληνία, η Εκκλησία συμπαραστάθηκε και συμπαρίσταται». Τόνισε πως «ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με απόφαση της Ιεράς Συνόδου επισκέφτηκε το νησί για να συμπαρασταθεί στους κατοίκους του».

Στην ερώτηση τι σας λένε, οι κάτοικοι, τι πνεύμα επικρατεί εκεί, είπε ότι «είναι αισιόδοξοι, δεν φοβούνται, είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οιαδήποτε κατάσταση γιατί είναι συνηθισμένοι πλέον στον τόπο αυτόν με τους σεισμούς».

Αναφορικά με το αν έχουν υποστεί ζημιές οι εκκλησίες, είπε: «ναι ορισμένες εκκλησίες έχουν πάθει ζημιές. Τα καμπαναριά τους έχουν πέσει, σε άλλες υπάρχουν μέσα μερικές ρωγμές, αλλά είναι αντιμετωπίσιμο το πρόβλημα».

Μιλώντας για την έμπρακτη συμπαράσταση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ανέφερε πως «ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι η Εκκλησία θα κάνει τα συσσίτια, θα είναι και ο Στρατός μαζί ο οποίος θα εγκαταστήσει τα μαγειρεία και η Εκκλησία θα προσφέρει τα υλικά που χρειάζονται για να ετοιμάζεται το φαγητό για 1.500 άτομα κάθε μέρα».

Πρόσθεσε ακόμα, πως «είχε κοπεί στο Ληξούρι το νερό, αλλά επανέρχεται» και τόνισε ότι «ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε εμφιαλωμένο νερό».

Οταν τον ρωτήσαμε τι είπε ο Αρχιεπίσκοπος στους ανθρώπους που επλήγησαν από το σεισμό, απάντησε ότι «ήλθε ο άνθρωπος, έδωσε συμβουλές, κουράγιο στους κατοίκους και ευχήθηκε τα περαστικά». Μιλώντας για την ένταση του σεισμού, ο Μητροπολίτης Σπυρίδων τόνισε ότι «στα τριάντα χρόνια που είμαι Μητροπολίτης εδώ δεν ξανάζησα παρόμοιο σεισμό, ήταν η πρώτη φορά. Κατάγομαι από τον Πειραιά». Εκανε αναφορά στους Κεφαλληνίους της Αποδημίας, και είπε, ότι «έχομε τη βεβαιότητα όλοι μας εδώ ότι όλοι οι Κεφαλονίτες της Διασποράς όπου κι αν βρίσκονται έχουν στραμμένη τη σκέψη και το νου τους στο νησί τους, την πατρίδα τους και συμμερίζονται τις δοκιμασίες των συμπατριωτών τους».

Στην ερώτηση αν κάνει έκκληση για βοήθεια, ο Μητροπολίτης Σπυρίδων είπε ότι «παντού κάνουμε έκκληση και μας στέλνουν βοήθεια, όλοι βοηθούν».

Από την πρώτη στιγμή που χτύπησε ο σεισμός ο Μητροπολίτης Σπυρίδων κινητοποίησε τους συνεργάτες του και τον κλήρο για να συμπαρασταθούν στους ανθρώπους. Οταν του ζητήθηκε από τις αρμόδιες Αρχές χώρος για να στεγαστούν οι τρόφιμοι του Δημοτικού Γηροκομείου, παραχώρησε αμέσως τον ξενώνα της Ιεράς Μονής Αγίου Γερασίμου όπου μεταφέρθηκαν τα μεσάνυχτα εκεί οι γέροντες για να είναι πιο ασφαλείς. Επειδή όμως υπήρχε θέμα αδυναμίας θέρμανσης, μεταφέρθηκαν στον ξενώνα της Μονής του Αγίου Ανδρέα Περάτων Λειβαθούς.

Με τη συνοδεία των ιεροκηρύκων της Μητρόπολης Αρχιμανδριτών Σπυρίδωνα Πετεινάτου και Φώτιου Γαβριελάτου επισκέφτηκε τους γέροντες του Δημοτικού Γηροκομείου και τέλεσε δέηση ενώπιον του ιερού λειψάνου του πολιούχου της νήσου Αγίου Γερασίμου για να σταματήσουν οι σεισμοί. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε τους πληγέντες οι οποίοι είχαν βρει καταφύγιο στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τους είπε λόγια παραμυθίας και τους διαβεβαίωσε ότι δεν είναι μόνοι.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

despoths

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer