Η Τάνια Χριστοφοράτου είναι καθηγήτρια βιολογίας στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου αλλά παράλληλα είναι γνωστή και για τις καλλιτεχνικές της δημιουργίες στο Ηράκλειο.
Η εικαστικός από την Κεφαλονιά που την διεκδικούν οι Ηρακλιώτες
Γυναίκα
23/09/2015 | 06:59

Της Κατερίνας Φωκά

Η Τάνια Χριστοφοράτου είναι καθηγήτρια βιολογίας στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου αλλά παράλληλα είναι γνωστή και για τις καλλιτεχνικές της δημιουργίες στο Ηράκλειο. Είναι αγαπητή από τους κατοίκους της πόλης ώστε με υπερηφάνεια να την αποκαλούν Ηρακλειώτισσα …

tania_xristoforatos

Ένα μοναδικό αυτοκινούμενο έργο τέχνης από την εικαστικό Τάνια Χριστοφοράτου

Η χλωρίδα και η πανίδα της φύσης είναι ζωγραφισμένη με μαεστρία και ειδικά χρώματα πάνω στο αυτοκίνητο Νισσάν Σερένα της εικαστικού. Η λιβελούλα ποζάρει , το κολιμπρί ρουφάει νέκταρ από ένα λίλιουμ, χρωματιστά κλαδιά εξωτικά λουλούδια, φυτά, θαλάσσιες χελώνες και πουλιά ζωγραφισμένα περίτεχνα πάνω στον πρωτότυπο καμβά … της λαμαρίνας του αυτοκινήτου !!!
Η εικαστικός δηλώνει ότι η τέχνη δεν πρέπει να είναι κλεισμένη σε μουσεία ή ιδιωτικές συλλογές, πρέπει να κυκλοφορεί… Αρχικά ζωγράφισε πάνω σε χρηστικά αντικείμενα όπως τα ρούχα, δεν σταμάτησε όμως εκεί, έδωσε “ζωή” σε ένα αντικείμενο που κυκλοφοράει πολύ… το αυτοκίνητο της.
Έτσι λοιπόν το Νισσάν Σερένα μετατράπηκε σε ένα ωραίο καμβά !!!

Το θέμα της ζωγραφικής που κοσμεί το αυτοκίνητο της το εμπνεύστηκε από τις σπουδές της ως βιολόγος, συνδυάζοντας την ιδιότητα της νοικοκυράς, με τη δαντέλα – σεμεδάκι που πιθανότατα έχει Κεφαλονίτικες ρίζες …

IMG_2303 IMG_2356 IMG_2364

Μια πολύχρωμη νότα στους δρόμους της πόλης

Έκπληξη και θαυμασμό προκαλεί το αυτοκίνητο της Κεφαλονίτισσας εικαστικού στους δρόμους του Ηρακλείου, είναι ένα πανέμορφο έργο τέχνης της Τάνιας Χριστοφοράτου που δε ξεχνάει το νησί της καταγωγής της … την υπέροχη Κεφαλονιά !!!

 

Πηγή: kefaloniamas.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer