Εγκρίθηκε η τοποθέτηση αυτόματου πωλητή εμφιαλωμένου νερού στον χώρο υποδοχής, ενώ από το αντίτιμο που θα δέχεται ο αυτόματος πωλητής, υποχρεώνεται να αποδίδει ένα ποσοστό στο «ΥΠΕΡΙΩΝ».
Η Δημοτική Αρχή εισάγει το «κοινωνικό αντίτιμο» από την πώληση νερού στο μπαστούνι!
Κοινωνία
17/05/2016 | 13:22

Μπορεί για κάποιους τα δημοτικά συμβούλια να είναι απλώς shows όπου μπορούν να εκφράζουν τις ιδεοληπτικές τους απόψεις, αλλά για τη Δημοτική Αρχή δεν είναι έτσι τα πράγματα.  Το πρώτο θέμα της ημερησίας διάταξης χθες πέρασε στα ψιλά από τους «ανεξάρτητους» δημοσιογράφους, αλλά ο απλός πολίτης της Κεφαλονιάς πρέπει να κρατήσει στο μυαλό του ότι χθες ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ένα θέμα που δείχνει το ευαίσθητο και πραγματικά ανθρώπινο πρόσωπο αυτής της Δημοτικής Αρχής. 

Εγκρίθηκε η τοποθέτηση αυτόματου πωλητή εμφιαλωμένου νερού στον χώρο υποδοχής των επισκεπτών κρουαζιέρας, μέσω δημόσιας προφορικής πλειοδοτικής διαδικασίας, ενώ από το αντίτιμο που θα δέχεται ο αυτόματος πωλητής για κάθε ατομικό μπουκαλάκι νερό, ο ανάδοχος – ιδιώτης υποχρεώνεται να αποδίδει ένα ποσοστό σε δύο κοινωνικούς φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που για το 2016 αποφασίστηκε να είναι οι «ΥΠΕΡΙΩΝ» και «Η ΕΛΠΙΔΑ».

Το αντίτιμο για κάθε ατομικό μπουκαλάκι νερού ορίζεται στα 0,50 ευρώ, ενώ το αρχικό όριο – τίμημα εκ των 0,50 ευρώ που θα αποτελέσει και την εναρκτήρια βάση της πλειοδοτικής δημοπρασίας, ορίζεται στα 0,10 ευρώ.  Το ποσοστό κέρδους που θα αποδίδεται στους κοινωνικούς φορείς θα μοιράζεται ισόποσα, ενώ η όλη διαδικασία θα επιτηρείται από τριμελή επιτροπή.

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Κεφαλονιάς:

Η Δημοτική Αρχή εισάγει το «κοινωνικό αντίτιμο» από την πώληση  νερού στο μπαστούνι

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 16/05/2016 «πέρασε» κατά πλειοψηφία ένα θέμα που προάγει την κοινωνική αλληλεγγύη προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του τόπου μας.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η τοποθέτηση αυτόματου πωλητή εμφιαλωμένου νερού στον χώρο υποδοχής των επισκεπτών κρουαζιέρας (Αργοστόλι), μέσω δημόσιας προφορικής πλειοδοτικής διαδικασίας, καθώς και το σχέδιο για την απόδοση ενός συγκεκριμένου ποσού από κάθε μονάδα προϊόντος που πωλείται σε δύο κοινωνικούς φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Ο ιδιώτης- ανάδοχος του έργου θα έχει την υποχρέωση να αποδίδει για κάθε μπουκαλάκι νερό ένα συγκεκριμένο ποσό προς τον κοινωνικό φορέα που θα προσδιορίζει το δημοτικό συμβούλιο. Το ποσό αυτό θα προκύψει από την δημόσια πλειοδοτική διαδικασία που θα ενεργήσει ο Δήμος, ενώ το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίζει ποιος ή ποιοι φορείς θα λαμβάνουν το «κοινωνικό αντίτιμο» από την πώληση κάθε μονάδας προϊόντος.

Η διάρκεια της σύμβασης με το όποιο ανάδοχο θα είναι τριετής, ώστε να υπάρχει κίνητρο για την συμμετοχή ιδιωτών στην δημόσια πλειοδοτική διαδικασία, ενώ η τιμή πώλησης δεν επιβαρύνεται πρόσθετα σε σχέση με την αντίστοιχη τιμή της αγορά. Το «κοινωνικό αντίτιμο» θα προκύπτει από το περιθώριο κέρδους του ανάδοχου πωλητή, ενώ για το έτος 2016 οι κοινωνικοί φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που θα λαμβάνουν (50% ο καθένας)το «κοινωνικό αντίτιμο» είναι η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία (ΑΜΕΑ) με το διακριτικό τίτλο «ΥΠΕΡΙΩΝ» και το Φιλανθρωπικό σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες» με τον διακριτικό τίτλο «Η ΕΛΠΙΔΑ».

Τέλος, για την επιτήρηση της διαδικασίας και την τήρηση της υποχρέωσης απόδοσης από τον ανάδοχο προς τον κοινωνικό φορέα, ήτοι της καταμέτρησης των εισπράξεων του αυτόματου πωλητή σε προκαθορισμένο χρόνο κάθε φορά, συγκροτείται τριμελής επιτροπή που θα αποτελείται από τον ανάδοχο ή εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο αυτού, ένα μέλος του Δ.Σ του «ΥΠΕΡΙΩΝ» και ένα μέλος του Δ. Σ του «Η ΕΛΠΙΔΑ».

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer