Στη «σκανδαλολογία χωρίς αποδείξεις» και το «μπαράζ» των ανώνυμων καταγγελιών της «αντιπολίτευσης»
Η Δημοτική Αρχή απαντά με έργα πνοής και ανάπτυξης
Πολιτική
22/11/2016 | 10:35

Στο νησί μας το τελευταίο διάστημα βιώνουμε μία πρωτοφανή κατάσταση που όμοιά της δεν πρέπει να υπάρχει πουθενά σε όλη την χώρα. Από τη μία έχουμε μία Δημοτική Αρχή που μέσα σε αυτές τις σκληρές δημοσιονομικές συνθήκες καταφέρνει και εκτελεί σημαντικά έργα πνοής για τον τόπο και από την άλλη έχουμε μία “αντιπολίτευση” με την γενικότερη έννοια που δίνει “λυσσαλέα” μάχη για να τα ακυρώσει!!! Χρησιμοποιώντας “σκανδαλολογία” αλλά και ένα “μπαράζ” ανωνύμων καταγγελιών “δήθεν αγανακτισμένων δημοτών”. Και λέω “δήθεν” διότι κανένας σοβαρός και λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει ότι κάποιος δημότης δεν επιθυμεί την ολοκλήρωση έργων που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την καθημερινότητά του αλλά και την ποιότητά ζωής του. Οι μόνοι που επιθυμούν κάτι τέτοιο είναι αυτοί που προσδοκούν μικροπολιτικά οφέλη από την αποτυχία της Δημοτικής Αρχής αλλά και αυτοί που δεν μπόρεσαν (αν και διέθεταν τα χρηματοδοτικά εργαλεία) να κάνουν ότι καταφέρνει σήμερα η Δημοτική Αρχή Παρίση. Αυτό δεν μπορούν να το “χωνέψουν” και γνωρίζουν ότι αν τα έργα ολοκληρωθούν δεν θα υπάρχει πια γι’αυτούς κανένα πολιτικό μέλλον.

Η Δημοτική Αρχή δέχεται λοιπόν επίθεση σε δύο μέτωπα. Το πρώτο έχει να κάνει με μία άνευ προηγουμένου “σκανδαλολογία” χωρίς την παραμικρή απόδειξη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπόθεση με τα εισιτήρια της Μελισσάνης και της Δρογκαράτης που η αντιπολίτευση επιχείρησε να το αναδείξει ως “μέγα σκάνδαλο” και τελικά κατέληξε σε “μέγα φιάσκο” όπως όλοι είδαμε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Οι αποδείξεις χάθηκαν “στο δρόμο” αφού η αντιπολίτευση ουδέποτε τις προσκόμισε. Εξάλλου στο κενό φαίνεται να πέφτει και η άλλη επιχείρηση “σκανδαλολογίας” με τις ανώνυμες καταγγελίες που ζητούν συνεχώς ελέγχους στο Δήμο Κεφαλλονιάς. Οι έλεγχοι γίνονται κατά δεκάδες, όμως τίποτε το επιλήψιμο δεν υπάρχει ως σήμερα για τη Δημοτική Αρχή. Διότι, όπως είπε και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Δ. Λυκούδης, “αυτή η Δημοτική Αρχή διαθέτει το ηθικό πλεονέκτημα που δεν πρόκειται να χάσει ποτέ”! Αντιθέτως, το ρεπορτάζ μας λέει ότι αυτοί οι έλεγχοι οδηγούν σε “ευρήματα” που αφορούν στους πρώην “έμπειρους και ικανούς” Δήμους. Και πιο συγκεκριμένα υπάρχει η δημοσιονομική διόρθωση των 450.000 ευρώ (που αποκάλυψε χθες ο “Α”) και καλείται να πληρώσει ο Δήμος Κεφαλλονιάς που έχουν να κάνουν με παραλείψεις στους πρώην Δήμους Αργοστολίου και Ερίσσου. Άρα “φιάσκο” και εδώ για τους εμπαθείς πολέμιους της  Δημοτικής Αρχής.

Το δεύτερο μέτωπο στο οποίο δέχεται επίθεση η Δημοτική Αρχή είναι αυτό των έργων. Το γνωστό “μπαράζ” των ανώνυμων καταγγελιών που τελικά όμως είναι μία επίθεση κατά του τόπου και της ανάπτυξής του. Διότι σταματώντας τα έργα πλήττεται η Κεφαλονιά καθώς ένα “μικρό πολιτικό κύκλωμα” μάχεται να μην εξαφανιστεί στην πολιτική λήθη. Και εδώ πρέπει να αναλάβει δράση η τοπική κοινωνία και να απομονώσει όλους αυτές τις “οπισθοδρομικές φωνές” και να περιφρουρήσει τα έργα. Άλλωστε η Δημοτική Αρχή σε όλους τους τόνους δηλώνει ότι τα έργα θα προχωρήσουν και θα ολοκληρωθούν. Τα όποια προβλήματα θα λυθούν και όλοι αυτοί που κρύβονται “στις σκιές” θα υποχρεωθούν να πιουν μέχρι το τέλος το “πικρό ποτήρι”.

Πως απαντάει, λοιπόν, η Δημοτική Αρχή σε αυτή την επίθεση που δέχεται; Μα με τον καλύτερο τρόπο: “Σκανδαλολογία χωρίς αποδείξεις” και ανώνυμες καταγγελίες εσείς; ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΜΕΙΣ!!! Μόλις χθες μάλιστα ανακοίνωσε άλλο ένα: Την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του εργοστασίου νερού για το Αργοστόλι! Επιτέλους μετά από δεκαετίες το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα και οι Αργοστολιώτες θα μπορέσουν να πιουν νερό από τις βρύσες τους. Το είχε ως προεκλογική δέσμευση η Δημοτική Αρχή Παρίση και σήμερα το υλοποιεί. Και έρχεται να προστεθεί, να γίνει ένα ακόμη κομμάτι του μεγάλου παζλ έργων που προχωράει αυτή η Δημοτική Αρχή, μέσα σε εποχή “πολύ ισχνών αγελάδων” και με αντίθετη κυβέρνηση: Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Αργοστολίου, η ανάπλαση της παραλιακής από τη Γέφυρα ως τη Λαχαναγορά, η ανάπλαση της περιοχής από το άγαλμα του Καββαδία μέχρι την Κυανή Ακτή, η ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου Αργοστολίου, το γήπεδο του Αργοστολίου, η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο Αργοστόλι κ.α. Η Δημοτική Αρχή Παρίση αλλάζει την εικόνα της πρωτεύουσας, αλλάζει την εικόνα του νησιού. Μάταια κάποιοι προσπαθούν να το αποτρέψουν. “Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω”.

Κάποιοι θα ισχυριστούν και σωστά: Κεφαλονιά δεν είναι μόνο το Αργοστόλι. Έργα πρέπει να γίνουν και αλλού. Έτσι είναι! Μετά το Αργοστόλι σειρά θα πάρουν η Παλική και το Ληξούρι. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια και με “όπλο” τα 5.000.000 ευρώ της Περιφέρειας Αττικής προγραμματίζονται σημαντικά έργα για την ταλαιπωρημένη από τους σεισμούς και την κυβερνητική αδιαφορία Παλική. Επίσης σχέδιο υπάρχει και για τις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Πάντα με προσαρμογή στις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες που διανύουμε.

Εν κατακλείδι η Δημοτική Αρχή απαντά με ΕΡΓΑ στην “Σκανδαλολογία” και στις ανώνυμες καταγγελίες των “μασκοφόρων”. Και την μάχη αυτή είναι βέβαιο πως θα την κερδίσει!

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer