Το Αργοστόλι απόκτησε ξανά το σύμβολο του και μπορεί κανείς επιτέλους να χαρεί στην περαντζάδα του.
Η Γέφυρα της ψυχής
Κοινωνία
28/09/2016 | 11:45

Είναι βέβαιο ότι κάθε κατασκευή , κάθε έργο , ακόμα και κάθε Μνημείο έχει συχνά πολλαπλή ανάγνωση, που ορίζεται κυρίως από την ηλικία , το μορφωτικό επίπεδο, ακόμα και τη διάθεση του Άνθρωπου που θα το θέσει υπό την κρίση του.
Ένα “νέο” έργο ήρθε πρόσφατα στο Αργοστόλι, να αναδείξει μετά από προεργασία ετών, την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα της πέτρινης Γέφυρας De Bosset με την επιμέλεια και υπογραφή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας του Νησιού.
“Έργο Τέχνης” το αποτέλεσμα ήρθε να δικαιώσει όλους όσους , ντόπιους και ξένους, επιθυμούσαν να ξαναδοθεί ανανεωμένη η Γέφυρα στους περιπατητές, που μαγεμένοι από την αύρα του Κουτάβου απολαμβάνουν με συντροφιά την ιστορία της πρωτεύουσας τα βήματα πάνω στη θάλασσα, να τους οδηγούν από τη ζωή της πόλης στο κοιμητήριο των ψυχών της.
Σπάνια ένα ιστορικό κατασκευαστικό έργο κατάφερε να ενώσει αυτή τη ζωή (..του Αργοστολίου) με την “άλλη ζωή” (…του Δραπάνου) μέσα από μια Γέφυρα αριστοτεχνικά δημιουργημένη από έναν διάσημο Ελβετό Μηχανικό μιας άλλης εποχής, με στόχο να ενώσει το κοσμικό με το υπερκόσμιο μέσα από ένα βηματισμό ψυχής.
Ιστορική στιγμή το “άνοιγμα” της Γέφυρας και γιορτάστηκε όπως της έπρεπε με “λίγα λόγια και πολλή μουσική” , με Μαέστρο το “Αυγουστιάτικο Φεγγάρι” και διακριτική αλλά φιλόξενη Οικοδέσποινα την Αρχαιολόγο κ. Ελένη Παπαφλωράτου !
Πλημμύρησε κόσμο η Γέφυρα, όπως γίνεται σε κάθε Γιορτή όπου οι καλεσμένοι συμμετέχουν στον εορτασμό με την ψυχή τους.

Το Αργοστόλι απόκτησε ξανά το σύμβολο του και μπορεί κανείς επιτέλους να  χαρεί στην περαντζάδα του.
Υπάρχει πλέον ένα σημείο όπου μπορούν  να περπατήσουν όλοι , μικροί – μεγάλοι, υγιείς και ανάπηροι χωρίς το φόβο να τους “πατήσει” αυτοκίνητο ή μηχανάκι, που δεξιά και αριστερά της περαντζάδας τους ψιθυρίζει η θάλασσα τις ιστορίες της, που ακούς τους κυματισμούς και όχι τα κορναρίσματα, που περπατάς και γαληνεύει η ψυχή σου.
Για όλους αυτούς τους λόγους στέκομαι με σεβασμό απέναντι στη Μνήμη του Ελβετού Επιστήμονα , που πρόσθεσε ένα ιστορικό έργο στη ζωή της πόλης και με ευγνωμοσύνη απέναντι στους Έλληνες Αρχαιολόγους, που παρέδωσαν άλλο ένα έργο τέχνης στο Νησί μας με υπογραφή την ψυχή τους !
Ευάγγελος Κεκάτος
Α/Δήμαρχος Κεφαλονιάς

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ