Είναι γνωστό πως ο υφυπουργός Ανάπτυξης έχει έναν ιδιαίτερο, πληθωρικό τρόπο να εκφράζεται, ειδικά όταν θέλει να υπογραμμίσει ένα επιχείρημα που παραθέτει
Η «βόμβα “Χιροσίμα”» του Γιακουμάτου
Πολιτική
23/11/2014 | 11:25

Είναι γνωστό πως ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος έχει έναν ιδιαίτερο, πληθωρικό τρόπο να εκφράζεται, ειδικά όταν θέλει να υπογραμμίσει ένα επιχείρημα που παραθέτει.

Κατά καιρούς τον έχουμε ακούσει να λέει για «γουρουνάδικα» αντί για «γουναράδικα», αναφερόμενος φυσικά στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, και άλλα αντίστοιχα.

Πάνω όμως στη βιασύνη του, ο υφυπουργός υποπίπτει και σε… ορισμένα γλωσσικά ολισθήματα. Όπως κατά τη συνέντευξή του στις Σέρρες, όπου αναφερόμενος στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την τρόικα, μπέρδεψε τον… τύπο της βόμβας!

«Και βόμβα “Xιροσίμα” να ρίξει η τρόικα στην Ελλάδα, αυτό το μέτρο δεν παίρνεται πίσω, ούτε οι 100 δόσεις της φορολογίας ούτε της ασφάλισης. Εδώ έγινε ένα λάθος, δεν έγινε από την τρόικα, εμείς φταίμε. Το λάθος ήταν τα ληξιπρόθεσμα, είναι βασική αρχή, αυτά ρυθμίζουμε» είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Μόνο που δεν υπάρχει βόμβα «τύπου “Χιροσίμα”». Χιροσίμα είναι η ιαπωνική πόλη όπου έπεσε η πρώτη πυρηνική βόμβα στην ιστορία της ανθρωπότητας και όχι τύπος βόμβας.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer