Ναι, καλά καταλάβατε, αυτό το «όργανο βασανισμού» που χιουμοριστικά χαρακτηρίστηκε από πολλούς, το διαδέχεται στη Βραζιλία η… caxirola
Η …βουβουζέλα της Βραζιλίας
Αθλητισμός
08/06/2014 | 21:06

Θυμάστε τη βουβουζέλα με τον σπαστικό ήχο στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής πριν τέσσερα χρόνια; Ναι, καλά καταλάβατε, αυτό το «όργανο βασανισμού» που χιουμοριστικά χαρακτηρίστηκε από πολλούς, το διαδέχεται στη Βραζιλία η… caxirola.

Αυτή την φορά δεν έχουμε να κάνουμε με μια πλαστική τρομπέτα αλλά ο ενοχλητικός ήχος δυστυχώς παραμένει. Ουσιαστικά η caxirola, η οποία ελπίζουν οι Βραζιλιάνοι να βρεθεί στα χέρια όλων των φιλάθλων στις κερκίδες των γηπέδων, είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο πλαστικό και έχει ειδικά χερούλια για τα δάχτυλα.

Ο ήχος που δημιουργεί μοιάζει με αυτό των τυμπάνων, ενώ όποιος τον ακούσει εντοπίζει απευθείας τις ομοιότητες με τις μαράκες, γνωστό όργανο στις λατινοαμερικάνικες ορχήστρες.

Η πρόεδρος της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ παρουσίασε το όργανο σε μία εκδήλωση την περασμένη χρονιά και το αποκάλεσε πιο όμορφο από την βουβουζέλα (εντάξει δεν είχε και κανένα αξιόλογο αντίπαλο). Η caxirola σχεδιάστηκε ειδικά για χρήση στα στάδια και δημιουργός της ο Βραζιλιάνος μουσικός Καρλίνιο Μπράουν.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βραζιλίας στη Santa Maria, σε μια προσπάθεια να απεμπλακούν από τη συσχέτιση με το «μουσικό όργανο» του προηγούμενου Μουντιάλ, ξεκαθάρισαν, ότι χρειάζονται 30.000 caxirolas για να παράγουν τον ίδιο ήχο με μια μόνο βουβουζέλα.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer