Η ανατροπή δίνει λύση
Η ανεργία των νέων μεγαλώνει
Κοινωνία
27/05/2014 | 14:27

Του Στέλιου Ματαράγκα

mataragas

Ένα από τα βασικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει και να λύσει μια κυβέρνηση της αριστεράς , είναι η αυξανόμενη ανεργία των νέων.
Είναι αλήθεια ότι επεξεργάζονται στις Βρυξέλλες προγράμματα ενεργητικής απασχόλησης των νέων , αλλά αυτά μάλλον είναι προγράμματα διαχείρισης της ανεργίας παρά δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.
Οι νεοφιλελεύθερες  κυβερνήσεις των μνημονίων στην πραγματικότητα δεν επιθυμούν την ουσιαστική λύση του προβλήματος, αλλά να χρησιμοποιήσουν την ανεργία σαν όπλο ενάντια στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας.
Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα είναι ανασφάλιστη εργασία, ελαστικά ωράρια , μερική απασχόληση για 200 ευρώ, πεντάμηνα προγράμματα μέσω ΜΚΟ και  voucher από KEK.
Η βασική αντίληψη του νεο-φιλελευθερισμού για την ανεργία είναι ότι μέσα από την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας θα δημιουργηθούν ,,αυτόματα,, από την αγορά θέσεις εργασίας.
Μια αυταπάτη που πληρώνουμε όλοι ακριβά.
Το πρώτο μέτρο που θα πάρει μια κυβέρνηση της αριστεράς είναι η επαναφορά των εργατικών δικαιωμάτων και οι αυξήσεις των μισθών.
Με συνδυασμό δέσμη μέτρων φορολόγησης του μεγάλου πλούτου ώστε μ΄αυτούς τους πόρους να χρησιμοποιηθεί από το κράτος ένα γενναίο πρόγραμμα επενδύσεων ώστε να δημιουργηθούν έργα και ευκαιρίες στην μικρή και υγιή ιδιωτική πρωτοβουλία που παράλληλα με την αύξηση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων θα ξαναμπεί η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.
Αυτά σε πρώτο στάδιο για άμεση ανακούφιση του τεράστιου προβλήματος της ανεργίας.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer