Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν την λήξη της προθεσμίας υποβολής των δημοτικών συνδυασμών με τα επιτελεία των υποψηφίων Δημάρχων να έχουν «πάρει φωτιά».
Η «ακτινογραφία» των υποψηφίων στη Κεφαλονιά
Παναγής Φωκάς
26/04/2014 | 11:29

Του Παναγή Φωκά
Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν την λήξη της προθεσμίας υποβολής των δημοτικών συνδυασμών με τα επιτελεία των υποψηφίων Δημάρχων να έχουν «πάρει φωτιά». Το e-kefalonia στο σημείο αυτό επιχειρεί να παρουσιάσει την «ακτινογραφία» τόσο της ψυχολογίας όσο και της τακτικής των επικεφαλής των συνδυασμών λίγο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις.
 
Αλέξανδρος Παρίσης: Τόπο στα νιάτα!

 

parishs
Στο επιτελείο του νυν Δημάρχου επικρατεί αισιοδοξία. Με τους συνεργάτες του να επικεντρώνουν στις λεπτομέρειες «της στιγμής» αναμένεται η ανακοίνωση των υποψηφίων. Μάλιστα τόσο η δημοσιοποίηση των 110 πρώτων ονομάτων λίγες μέρες πριν όσο και το «άρωμα» ανανέωσης που είναι έκδηλο με την συμμετοχή νέων σε ηλικία υποψηφίων προσθέτουν στοιχεία δυναμικής στην υποψηφιότητα του Δημάρχου. Άλλωστε δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός πως κοινή συνισταμένη των πολιτικών συζητήσεων είναι το ότι η «Ισχυρή Κεφαλονιά» θα κόψει πρώτη το νήμα κατά τον Α’ γύρο των δημοτικών εκλογών.

 

Θεόφιλος Μιχαλάτος: Ή τώρα ή ποτέ!

 

theofilos_mixalatos
Ο τ. Δήμαχος Λειβαθούς αλλά και πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δίνει την εντύπωση του υποψηφίου Δημάρχου «ή τώρα ή ποτέ». Τόσο η «μετεγγραφή» των 4 αντιδημάρχων όσο και η αναμενόμενη δυναμική του στον πρώην δήμο απ’ όπου προέρχεται αποτελούν το κρίσιμο ερωτηματικό στο «πάζλ» των προβλέψεων για τους υποψηφίους που θα «περάσουν» στον δεύτερο γύρο. Ο Θεόφιλος εν αντιθέσει με άλλους υποψηφίους επέλεξε τον δρόμο των μεμονωμένων ανακοινώσεων κρατώντας την λίστα υποψηφίων για τις τελικές ανακοινώσεις.
 
Αλέξανδρος Καλαφάτης: Γνώση και εμπειρία..

 

kalafatis-synentefksi4
Ο τ. Υπουργός του Σημίτη επιχειρεί ολική επαναφορά στο πολιτικό σκηνικό του τόπου. Σε επίπεδο συνδυασμού η ανακοίνωση των 45 πρώτων υποψηφίων στον δρόμο για την επίτευξη του «μαγικού αριθμού» των 280 συνοδεύτηκε από συνάθροιση στελεχών και οργάνωση συνέντευξης τύπου. Τόσο ο επικεφαλής του συνδυασμού όσο και οι συνεργάτες του «ποντάρουν» στην είσοδο στον δεύτερο γύρο με σημαία την εμπειρία και την γνώση που έχουν αποκτήσει από την πολυετή διαδρομή τους στα κοινά. Το πόσο μπορεί να ανταποκριθεί αυτός ο συνδυασμός, που έχει στοιχεία … «ελιάς», σε λιγότερο από 3 βδομάδες πριν τις εκλογές κανείς δεν γνωρίζει γι αυτό η είσοδος στο δεύτερο γύρο φαντάζει …Γολγοθάς.
 
Γεράσιμος Δημητράτος: Ο αστάθμητος παράγοντας!

 

galiatsatos-anasa8
Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την Κεφαλονιά αποτελεί κυριολεκτικά τον αστάθμητο παράγοντα της εκλογικής διαδικασίας. Η επιλογή του να μην ανακοινώσει υποψηφίους πριν την επίσημη κατάθεση του συνδυασμού ενέχει πολλές ερμηνείες. Αφενός η καθυστερημένη ανάδειξή του από τα όργανα του Κόμματος και αφετέρου ο έντονος ανταγωνισμός σε επίπεδο δημοτικών συνδυασμών «κράτησαν πίσω» την ανακοίνωση προσώπων και υποψηφίων. Η υποψηφιότητα Δημητράτου δείχνει να εστιάζει στην συνεργασία με τον υποψήφιο για την Περιφέρεια Θόδωρο Γαλιατσάτο.

 

Νίκος Γκισγκίνης: Λαϊκή Συσπείρωση

 

gkisgkinhs
Στην εν λόγω υποψηφιότητα η ανάλυση είναι κατά πολύ ευκολότερη. Η ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων από τον υποψήφιο του ΚΚΕ δεν αποτέλεσε έκπληξη μιας και ο συνδυασμός δεν στοχεύει στην ανάδειξη των υποψηφίων του αλλά του καθαρά κομματικού πολιτικού λόγου. Η Λαϊκή Συσπείρωση για τον Δήμο Κεφαλονιάς τόσο κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και κατά την προεκλογική περίοδο επέλεξε έναν συγκεκριμένο και γνώριμο «δρόμο» ώστε να πολιτευτεί μακριά από εσωκομματικές αψιμαχίες.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer