Τον πολύτιμο τους θησαυρό θα τιμήσουν σήμερα, παραμονή της μεγάλης γιορτής και αύριο ανήμερα οι Κεφαλλονίτες απ’ άκρη σε άκρη της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Οι Κεφαλλονίτες γιορτάζουν τον Άγιο Γεράσιμο σε όλη την Ελλάδα
Εκκλησία
19/10/2016 | 07:15

Τον πολύτιμο τους θησαυρό θα τιμήσουν σήμερα, παραμονή της μεγάλης γιορτής και αύριο ανήμερα οι Κεφαλλονίτες απ’ άκρη σε άκρη της Ελλάδας και εξωτερικό. Εκτός από το Μοναστήρι του Αγίου μας στα Ομαλά που θα κορυφωθούν αύριο οι εορταστικές εκδηλώσεις, σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αίγιο, Αργυρούπολη, Κηφισιά αλλά και η ομογένεια του εξωτερικού θα τιμήσει την εορτή του Αγίου μας και Προστάτη Γεράσιμου. Αναλυτικά το πρόγραμμα στην Κεφαλονιά έχει ως εξής:

agios_gerasimos (16)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ι Σ

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ο Σ   Ε Ο Ρ Τ Η Σ    ΑΓΙΟΥ    ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ 

Φέρεται εις γνώσιν του ευσεβούς Λαού της Κεφαλληνίας ότι, θα εορτασθή μετά πάσης μεγαλοπρεπείας η  εορτή της ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ  ΤΟY IΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ  του  Προστάτου  της Νήσου μας και Προστάτου  των  απανταχού  της γης διαβιούντων Κεφαλλήνων, Οσίου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ του θαυματουργού κατά το κάτωθι  πρόγραμμα:

ΤΕΤΑΡΤΗ   19 – 10 – 2016

ΩΡΑ 5.00 μ.μ. Ιερά Παράκλησις προ του Ιερού Σκηνώματος και μεταφορά Αυτού εις τον νέον Ιερόν Ναόν όπου θα τελεσθεί ο μικρός Εσπερινός.

ΩΡΑ 9.00 μ.μ. Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής και εν συνεχεία Αγρυπνία.

ΠΕΜΠΤΗ  20 – 10 – 2016    

ΩΡΑ  7.15 π.μ.  Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατικόν Συλλείτουργον

ΩΡΑ 11.00 π.μ. Λιτάνευσις του Ιερού Σκηνώματος με την συμμετοχήν του Ιερού Κλήρου, Μοναχών όλων των Ιερών Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως, των Αρχών της Νήσου και του ευσεβούς λαού.

ΩΡΑ 12.00 μ.μ. Πέρας λιτανείας και τοποθέτησις του Ιερού Σκηνώματος εντός του νέου Ιερού Ναού προς συνέχισιν του προσκυνήματος και επαναφορά του Ιερού  Σκηνώματος εις το καθολικόν της Ιεράς Μονής.

———————————————————————————————-

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΤΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

ΩΡΑ  5.00 μ.μ.  Λιτάνευσις  της  Ι.  Εικόνος  του   Αγίου  εις  την  πόλιν του Ληξουρίου,  από  τον Ιερόν  Ναόν  του Αγ. Γερασίμου Ληξουρίου και εν συνεχεία δέησις εις την πλατεία Ληξουρίου και επιστροφή εις τον Ναόν  όπου  θα  ψαλλή  η  Ιερά Παράκλησις του Αγίου.

ΑΠΟΔΟΣΙΣ  ΕΟΡΤΗΣ  ΑΓΙΟΥ  ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ  26 – 10 – 2016

ΩΡΑ 7.30  π.μ.  Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

ΩΡΑ 11.00 π.μ.  Λιτάνευσις του Ιερού Σκηνώματος Αγίου Γερασίμου.

ΩΡΑ 12.00 π.μ. Πέρας Λιτανείας καί τοποθέτησις του Ιερού Σκηνώματος εντός της μεγάλης  Λάρνακος  της Κοιμήσεως ένθα ο Τάφος του Αγίου.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΚΑΙ ΕΚ  ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

Μεγάλο Πανηγύρι από την Αδελφότητα Κεφαλλήνων Πειραιά

ag_gerasimos_nikaia16

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων Πειραιά τιμά τη μνήμη του προστάτη των νησιών μας Αγίου Γερασίμου και σας προσκαλεί στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 18:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Νίκαια. Θα ακολουθήσει Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας του Αγίου Γερασίμου και δεξίωση προς τιμή των καλεσμένων στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Ι. Ναού. Την ημέρα της εορτής του Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στις 08:00 σας καλούμε στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο λιμάνι του Πειραιά.

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά

Οι Κεφαλλονίτες των Βορείων Προαστίων γιορτάζουν τον Άγιο Γεράσιμο

adelfothta_eleutherwtria81

Με λαμπρότητα και φέτος ο Σύλλογος Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Κηφισιάς & Βορείων Προαστίων θα εορτάσει τον προστάτη μας Άγιο Γεράσιμο την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στην Παναγία την Ελευθερώτρια στον Κοκκιναρά Κηφισιάς. Θα διανεμηθεί το «δικονάρι» του Αγίου ως ευλογία και βοήθεια. Στην μεγάλη γιορτή θα ψάλλει η χορωδία του πρωτοψάλτου κ. Ν. Σινεγιάννη, ενώ θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.

Να σημειωθεί ότι εφημέριος της Παναγίας της Ελευθερώτριας είναι ο συμπατριώτης μας π. Νικόλαος Χαρτουλιάρης.

Ο Σύλλογος Αργυρούπολης γιορτάζει τον Άγιο Γεράσιμο

arguroupolh

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 18.00, στην αρτοκλασία που θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος μας, παραμονή της ονομαστικής εορτής του Άγιου Γεράσιμου στην εκκλησία Παναγίτσα (Ολυμπίας 28 Ελληνικό Αργυρούπολη)

Ο Σύλλογος των Κεφαλλονιτών της Πάτρας τιμά τη μνήμη του Αγίου Γερασίμου

programm_patra

Οι απανταχού Πυλαρινοί γιορτάζουν τον Άγιο Γεράσιμο

pularinoi

Η Ένωση Απανταχού Πυλαρέων Κεφαλληνίας ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου ότι θα συμμετάσχει στην γιορτή της μνήμης του Αγίου Γερασίμου που διοργανώνει η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά την παραμονή της εορτής του Αγίου μας , Τετάρτη 19-10-2016, στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νίκαιας (Γρεβενών 50 Νίκαια), προσφέροντας το παραδοσιακό πανηγύρι και ανήμερα, Πέμπτη 20-10-2016, στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά.
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος: Ευσταθία Μουστάκη-Μυλωνάκη
Η Γ.Γραμματέας: Δώρα Τσιναρίδη -Βινιεράτου

ag_gerasimos_nikaia6

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer