Για την πολυετή παρουσία της και την πολιτιστική προσφορά της στην πόλη του Πειραιά
Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων Πειραιά βραβεύτηκε από τον Πειραϊκό Σύνδεσμο
Πολιτισμός
12/12/2016 | 16:43

Με μία λαμπρή εκδήλωση που έλαβε χώρα την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά βραβεύθηκε για την πολυετή παρουσία της και την πολιτιστική προσφορά της στην πόλη του Πειραιά.

Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε από τον Πρόεδρο του Πειραϊκού Συνδέσμου η Πρόεδρος του ΔΣ Μαριολένη Νεοφύτου μαζί με τα μέλη του ΔΣ καθώς και τους διατελέσαντες Προέδρους Ευ. Σπαθή, Ν. Φαραντάτο και Δ. Κουγιανό. Με τη σειρά της η Πρόεδρος της Αδελφότητας προσέφερε τα Κεφαλληνιακά Σύμμικτα για την Βιβλιοθήκη του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε από την Έφορο της Αδελφότητας Δήμητρα Βαλλιανάτου η 94ετής ιστορία του Συλλόγου μαζί με φωτογραφικό υλικό από το αρχείο της Αδελφότητας την παρουσίαση του οποίου ανέλαβε η Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά. Στην επιμέλεια του φωτογραφικού υλικού συνέβαλαν οι Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά, Λίτσα Γρηγοράτου, Αγγιολίνα Καβαλεράτου και Χρύσα Κοκκόση. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά για τις πληροφορίες που παρείχαν για την ιστορία της Αδελφότητας οι πρώτην Πρόεδροι & μέλη ΔΣ της Αδελφότητας Δ. Κουγιανός, Ν. Φαραντάτος και Ηρ. Βαλλιανάτος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η μαντολινάτα και η νεανική χορωδία του Συλλόγου μας ερμήνευσαν καντάδες και επτανησιακά τραγούδια. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας παρέσυραν σε ένα χορευτικό ταξίδι στα νησιά μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος συμπατριωτών μας, συμπαραστάτες του Συλλόγου μας όλα αυτά τα χρόνια καθώς και πολλοί Πειραιώτες! Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν, επίσης, ο κ. Δημήτρης Καρύδης, πολιτευτής, ο κ. Παναγής Μπενετάτος, πρώην Βουλευτής Κεφ/νιάς & Ιθάκης, η κα Δώρα Μαρκάτου, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η κα Ρίτα Βλησμά, Λογοτέχνης, ο κ. Γιώργος Βασιλαράς, Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας Kefalonian Lines. Εκ μέρους των Συλλόγων παρευρέθηκαν ο κ. Φωτεινός Κουνάδης Πρόεδρος Δειλινάτων, ο κ. Ηλίας Γαλιατσάτος Πρόεδρος Καμιναράτων, η κα Ελένη Κουλουμπαρίτση Πρόεδρος ΑΣΤΕΡΙΣ, η κα Γεωργία Ζαφειράτου Ασλάνη Γ.Γραμμ. Συλλόγου Δαμουλιανάδων, η κα Βαρβάρα Βαλλιανάτου Αντ/προεδ. Συλλόγου Φαρσινών, ο κ. Παναγιώτης Βελισσαράτος εκπρ. Δ.Σ.Συλλόγου Κοθρυά, η κα Στέλλα Βασιλάτου Ταμίας Συλλόγου Μεσοβουνιωτών, ο κ. Γιάννης Αγιοκαστρίτης εκπρόσωπος Συλλόγου Φαιάκων, ο κ. Βασίλης Τριβιζάς εκπρόσωπος ΟΣΚΑ & Πρόεδρος χορωδίας «Φαιάκων Ωδή», η κα Αντωνία Πραμυθιώτη εκπρόσωπος ΟΣΚΑ & Γ. Γραμματέας χορωδίας «Φαιάκων Ωδή».

Ευχαριστούμε όσους ήταν κοντά μας σε αυτήν τη συγκινητική στιγμή για την Αδελφότητα αλλά και όσους συμμετέχουν και παρακολουθούν τις δράσεις μας. Η βράβευση του Συλλόγου μας αποτελεί σημαντική αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς του Συλλόγου μας στον πολιτισμό και δικαιώνει την προσπάθειά μας να κρατήσουμε ζωντανές τις παραδόσεις του τόπου μας παρά τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.

Για το Δ.Σ.

Χρύσα Κοκκόση

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer