Παρουσιάζει σε παγκόσμια πρώτη το μουσικό συμφωνικό έργο "CONVENTUS 1864" Η ΕΝΩΣΙΣ του Επτανήσιου μουσικοσυνθέτη Zorz Katris
Η Αδελφότητα γιορτάζει τα 150 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα
Πολιτισμός
04/05/2014 | 12:15

Η Αδελφότητα γιορτάζει φέτος την Εθνική μας Επέτειο της Ένωσης στο ανακαινισμένο μεγαλοπρεπές Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Παρουσιάζει  σε  παγκόσμια πρώτη το μουσικό συμφωνικό έργο “CONVENTUS 1864” Η ΕΝΩΣΙΣ του Επτανήσιου μουσικοσυνθέτη Zorz Katris.

Με τη μουσική, το τραγούδι την ψηφιακή εικόνα και την αφήγηση θα ταξιδέψουμε στην Ιστορία της Επτανήσου από τη Ρωμαϊκή εποχή έως το 1864 που τα νησιά μας ενώθηκαν με την Ελλάδα. Επί 10 αιώνες η Επτάνησος περνούσε από διάφορους κατακτητές, Ενετούς, Ρώσους, Γάλλους και Άγγλους. Ο έλεγχος του Ιονίου γι’ αυτούς ήταν το κυρίαρχο ζήτημα, καθώς και ο αφελληνισμός των κατοίκων . Το ριζοσπαστικό κίνημα και οι αγώνες του λαού μας έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα της Ένωσης.

Για την παρακολούθηση της εκδήλωσης θα διατεθούν προσκλήσεις από την Αδελφότητα, δωρεάν. Για την κράτηση της πρόσκλησής σας πρέπει να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο του τμήματος Νεολαίας, Μάκη Αγγελετάκη, το συντομότερο δυνατόν λόγω περιορισμένου αριθμού.

prosklhsh_adelfothta prosklhsh_adelfothta2

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer