Κραυγή αγωνίας των κατοίκων της Ερίσου για την οδική σύνδεση της περιοχής και το μέλλοων των εργασιών στην περιοχή του Χάρακα
Η Έρισος εκπέμπει SOS! Ακούει κανείς;
Πολιτική
14/03/2014 | 23:59

Την εγκληματική ολιγωρία των κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών μνημονιακών δυνάμεων στην Ερισό Κεφαλονιάς, την αδυναμία ουσιαστικά να παρέχουν το αυτονόητο –ΕΝΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΚΑΙ  ΑΣΦΑΛΗ ΔΡΟΜΟ – σε κατοίκους, εμπορευόμενους και τουρίστες που ζούνε καθημερινή ΟΔΥΣΣΕΙΑ για να μετακινηθούν στα βόρεια του νησιού και την κοροϊδία με το θέμα των έργων στον Χάρακα καταγγέλλει, με Ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, έπειτα κι από ενημέρωση μέσω της Συντονιστικής ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κεφαλονιάς και ειδικότερα του Κώστα Κατσαμπίρη, που εδρεύει στο Φισκάρδο.

«Αντιλαμβάνεστε κ. κ. Υπουργοί την ταλαιπωρία των κατοίκων της Ερίσου και τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαστάσεις (τουριστικές, οικονομικές κ.τ.λ.) που λαμβάνει το θέμα, καθώς από αυτό θα εξαρτηθεί το μέλλον του τουρισμού στην Κεφαλονιά για την τρέχουσα περίοδο, αλλά και για τα επόμενα χρόνια; Σκοπεύετε να βελτιώσετε τον δρόμο «Ένωση – Κομιτάτα-  Πύλαρος», καθώς είναι η ΜΟΝΗ εναλλακτική διαδρομή; Tί γίνεται με τα έργα στον Χάρακα; Γιατί δεν αποφασίζετε ΑΜΕΣΑ την διάνοιξη του για να είναι έτοιμος κατά τους θερινούς μήνες;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

MΕΤΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΊ΄ΔΗ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΘΕΜΑ: KΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΡΙΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΑ

κ. κ. Υπουργοί,

Έπειτα και από ενημέρωση που μου κοινοποιήθηκε στον προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από την «Κίνηση Πολιτών Ερίσου» μέσω της Συντονιστικής ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κεφαλονιάς, αλλά και ευαισθητοποιούμενος από την δεινή κατάσταση στην οποία περιήλθε το οδικό δίκτυο της περιοχής, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι μετά την 26η Ιανουαρίου 2014 τίποτα δεν είναι το ίδιο στην Κεφαλονιά, θεωρώ χρέος μου να σας θέσω ερωτήματα τα οποία απαιτούν ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

Ακολουθεί η επιστολή:

«Το Ψήφισμα της Κίνησης Πολιτών Ερίσου

Μετά το κλείσιμο του επαρχιακού δρόμου 25 (Αργοστόλι- Φισκάρδο), λόγω εργασιών στην περιοχή του Χάρακα, και τις νέες συνθήκες που οι πρόσφατοι σεισμοί δημιούργησαν στο σεισμό αυτού του δρόμου, έγινε ακόμη πιο δύσκολη η επικοινωνία της Ερίσου με το υπόλοιπο νησί. Τώρα πια η μετάβαση στο Αργοστόλι (μία τόσο αναγκαία και συχνή για τους κατοίκους της Ερίσου διαδρομή) έχει γίνει μία Οδύσσεια μέσα σε δύσκολες συνθήκες ιδιαίτερα τον χειμώνα.

Εμείς λοιπόν, οι πολίτες της Ερίσου, που υπογράφουμε πιο κάτω, που ζούμε και εργαζόμαστε σ αυτόν τον υπέροχο αλλά δυσπρόσιτο τόπο διαμαρτυρόμαστε :

Γιατί οι αρμόδιοι φορείς του νησιού και συγκεκριμένα ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δεν έκαναν καμία προσπάθεια ακόμη για να βελτιώσουν τον δρόμο Ένωση- Κομιτάτα- Πύλαρος, τη μόνη εναλλακτική διαδρομή, μετά το κλείσιμο του δρόμου του Χάρακα, που μας συνδέει με το υπόλοιπο νησί, παρά τις υποσχέσεις που μας εδόθησαν από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη στην συγκέντρωση των Αντυπάτων τον Νοέμβριο του 2013.

Γιατί δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση για το μέλλον του δρόμου του Χάρακα, μετά τα νέα δεδομένα που δημιούργησαν οι πρόσφατοι σεισμοί στο νησί μας, παρά το ότι ο δρόμος αυτός είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την καθημερινή μας ζωή, αλλά και για την τουριστική βιομηχανία του νησιού μας.

Επειδή, ως άγρια φορολογούμενοι πολίτες, δικαιούμαστε να ζούμε και να επιχειρούμε στον τόπο μας κάτω από γενικά αποδεκτές συνθήκες, γι’ αυτό απαιτούμε:

Να ληφθούν αμέσως όλα εκείνα τα μέτρα που θα κάνουν το δρόμο Ένωσης- Κομιτάτων- Πυλάρου ασφαλή τόσο για μας τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες του νησιού μας κατά την τουριστική περίοδο, που πολύ σύντομα αρχίζει.

Να επιστρωθεί με άσφαλτο το μικρό κομμάτι  του δρόμου από το Καλόν Όρος, που έχει απομείνει, ώστε ο δρόμος αυτός (παρά τις δυσκολίες του) ν’ αποτελέσει μία ακόμη εναλλακτική διαδρομή, τουλάχιστον για τους μήνες αιχμής.

Παράλληλα με τα πιο πάνω μέτρα:

Να εξεταστεί το ενδεχόμενο προσωρινής διάνοιξης του δρόμου του Χάρακα για τους φετινούς καλοκαιρινούς μήνες.

Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τις απαραίτητες αλλαγές, στη μελέτη της γέφυρας του Χάρακα, ώστε το έργο να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν και να ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, πριν μαραζώσουν η Άσσος, το Φισκάρδο, η Έρισος και τελικά η Κεφαλονιά.

Επειδή «οι καιροί ου μενετοί» να γνωρίζετε ότι εμείς, οι πολίτες της Ερίσου είμαστε αποφασισμένοι να παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την υλοποίηση εκ μέρους σας όσων απαιτούνται για το οδικό δίκτυο της Ερίσου.» 

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιου Υπουργοί:

  1. Αντιλαμβάνεστε κ. κ. Υπουργοί την ταλαιπωρία των κατοίκων της Ερίσου και τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαστάσεις (τουριστικές, οικονομικές κ.τ.λ.) που λαμβάνει το θέμα, καθώς από αυτό θα εξαρτηθεί το μέλλον του τουρισμού στην Κεφαλονιά για την τρέχουσα περίοδο, αλλά και για τα επόμενα χρόνια;
  1. Σκοπεύετε να βελτιώσετε τον δρόμο «Ένωση- Κομιτάτα- Πύλαρος», καθώς είναι η ΜΟΝΗ εναλλακτική διαδρομή;
  1. Tί γίνεται με τα έργα στον Χάρακα; Γιατί δεν αποφασίζετε ΑΜΕΣΑ την διάνοιξη του για να είναι έτοιμος κατά τους θερινούς μήνες;

O ερωτών Βουλευτής

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

xarakas

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer