Η συναρπαστική έκθεση που περιλαμβάνει περίπου 550 εκθέματα προερχόμενα από 22 ελληνικά μουσεία, έχει προσελκύσει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον του κοινού από την πρώτη στιγμή
Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» στην Ουάσιγκτον
 Ομογένεια
04/06/2016 | 18:28

Επιμέλεια: Μαρία Χριστοφοράτος

Τις πύλες της για το κοινό, άνοιξε στο National Geographic Museum της Ουάσιγκτον η πολυαναμενόμενη έκθεση «Οι Έλληνες. Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο», σκιαγραφώντας ένα συναρπαστικό, μακρύ ταξίδι από τους προϊστορικούς έως τους ελληνιστικούς χρόνους, με κεντρικό άξονα τον Έλληνα.

Τον Έλληνα του μύθου και της ιστορίας. Τον Έλληνα που άφησε το ανεξίτηλο αποτύπωμα του στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Τον Έλληνα που εξακολουθεί να γοητεύει ακόμη και σήμερα.

Έχοντας ήδη ταξιδέψει για δύο χρόνια στο Μόντρεαλ και την Οτάβα του Καναδά αλλά και στο Σικάγο, η συναρπαστική έκθεση που περιλαμβάνει περίπου 550 εκθέματα προερχόμενα από 22 ελληνικά μουσεία, έχει προσελκύσει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον του φιλοθεάμονος κοινού από την πρώτη στιγμή.

Νέα εικόνα (1)

Οι διοργανωτές με τους οποίους συνομίλησε ο «Ε.Κ.» εκτιμούν ότι το ίδιο θα συμβεί και στην Ουάσιγκτον καθώς τα περισσότερα εκθέματα παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Και μάλιστα παρουσιάζονται με έναν μοναδικό τρόπο -εξαιτίας των τεχνολογικών μέσων και δυνατοτήτων που διαθέτει το εν λόγω Μουσείο- όπου τα παιχνιδίσματα του φωτός συνδυάζονται αριστοτεχνικά με την μαγεία ειδικών βίντεο που προβάλλονται σχεδόν σε κάθε αίθουσα της έκθεσης.

Νέα εικόνα (2)

Από τον Αγαμέμνονα, τον Αισχύλο, τον Όμηρο, τον Φίλιππο τον Β και τον Μέγα Αλέξανδρο έως απλούς πολίτες και πολεμιστές, οι Έλληνες χέρι- χέρι με τις έννοιες της Δημοκρατίας, της Φιλοσοφίας, της Ποίησης, των Τεχνών, αλλά και της καθημερινότητας πορεύονται μέσα στους αιώνες, για να φτάσουν στο σήμερα.

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι διότι μέσα από αυτή την έκθεση περνά από μπροστά μας ολόκληρος ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός με τον καλύτερο τρόπο και λόγω των τεχνολογικών μέσων που διαθέτει το National Geographic Museum» είπε στον «Ε.Κ.» η κ. Μαρία Βλαζάκη Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, και πρόσθεσε «με αυτή την έκθεση δείχνουμε με τον καλύτερο τρόπο ποιοι είναι οι Έλληνες και τι πολιτισμό δημιούργησαν. Δείχνουμε όμως επίσης και τι είμαστε ακόμη και σήμερα εμείς οι Έλληνες».

Νέα εικόνα (3)

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο κ. Τζιμ Γιαννόπουλος πρόεδρος του Fox, o κ. Αντριου Λιβέρης Πρόεδρος της Dow Chemicals Company, ο κ. Τεντ Λεόνσις των Washington Wizards, η κ. Νταιαν Ντούκας επικεφαλής του Επιχειρηματικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, επιχειρηματίες, διπλωμάτες, ομογενείς, μέλη του Κογκρέσου και αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης.

Με μεγάλο ενδιαφέρον οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν και μέρος της τρίωρης σειράς «Ελληνες, από τους ανθρώπους των σπηλαίων στους βασιλιάδες», παραγωγής του National Geographic Museum που θα αρχίσει να προβάλλεται από τις 21 Ιουνίου στο τηλεοπτικό δίκτυο PBS και θα ολοκληρωθεί σε τρία μέρη. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τον Οκτώβριο

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer