Επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυµο, αλλά και τους Ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου, απέστειλαν οι ομογενείς μας του Συλλόγου Νέας Υόρκης «Αίνος»
Ηχηρό μήνυμα στήριξης στον π. Γεράσιμο Φωκά από την Αμερική
 Ομογένεια
20/02/2015 | 19:58

Επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυµο, αλλά και τους Ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου, απέστειλαν οι ομογενείς μας του Συλλόγου Νέας Υόρκης «Αίνος», στην οποία τάσσονται υπέρ της διαδοχής της Μητρόπολης Κεφαλληνίας από τον Αρχιµανδρίτη π. Γεράσιµο Φωκά.

Αναλυτικά η επιστολή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Κοκκόσης, έχει ως εξής:

Νέα Υόρκη, 20η Φεβρουαρίου 2015

Προς τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυµο

και άπαντες τους Σεβ. Ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Μακαριότατε,

Σεβασµιότατοι,

Ως θεσµικοί και κοινωνικοί εκπρόσωποι της νήσου Κεφαλληνίας, στην περιοχή της Νέας Υόρκης, όπου δραστηριοποιείται ο Σύλλογος «Αίνος», έχοντας στις τάξεις του µεγάλο µέρος των απόδηµων Κεφαλλονιτών της περιοχής, συγχρόνως δε, πιστεύουµε, ότι έχουµε ταυτόσηµη άποψη µε τους απανταχού Κεφαλλήνες, θεωρούµε υποχρέωσή µας να υποβάλουµε στα µέλη της σεπτής Ιεραρχίας τις σκέψεις και τα συναισθήµατά µας διά τον διάδοχο ποιµενάρχη της νήσου µας, ο οποίος και οσονούπω θα επωµισθεί την πνευµατική καθοδήγηση των συµπολιτών µας και τη διασφάλιση της ψυχικής ενότητάς τους.

Επ’ ουδενί, φυσικά, επιδιώκουµε να επηρεάσουµε την απόφασή Σας κατά την επιλογή του νέου Μητροπολίτη της νήσου µας, την οποία απόφαση θα σεβαστούµε και θα ενστερνιστούµε πλήρως.

Πιστεύουµε, όµως, ότι θα είχαµε διαπράξει το µέγιστο της αχαριστίας αδίκηµα, αν είχαµε παραλείψει να Σας καταστήσουµε κοινωνούς, µέσω της ταπεινής επιστολής µας, της ανυπόκριτης και έκδηλης αγάπης και ευγνωµοσύνης που τρέφουµε για µία σπάνια προσωπικότητα της τοπικής µας Εκκλησίας, τον Πανοσιολογιότατο Αρχιµανδρίτη π. Γεράσιµο Φωκά.

Η διαµονή του στο ΄Αγιο ΄Ορος, οι θεολογικές του σπουδές, το τεράστιο πνευµατικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί, ο εκκλησιαστικός του ζήλος, η κοσµιότητα και οι αγαθοεργίες του έχουν σφυρηλατήσει τη φωτισµένη εκείνη προσωπικότητα η οποία περιλαµβάνει όλα τα χαρίσµατα που καταγράφονται στη συνισταµένη της ορθόδοξης χριστιανικής µας συνείδησης. Και τα χαρίσµατα αυτά αποτελούν εγγύηση ότι κάτω από τη δική του πνευµατική καθοδήγηση, η Εκκλησία της νήσου µας, µε ενισχυµένη την ψυχική της ενότητα, θα αποτελέσει εφαλτήριο πνευµατικής αναγέννησης.

Ο πανοσιολογιότατος αρχιµανδρίτης Γεράσιµος -αδελφός του Ακαδηµαϊκού κ. Αθανασίου Φωκά, κορυφαίας µαθηµατικής διάνοιας και καθηγητού του Πανεπιστηµίου του Καίµπριτζ- δεν θα αποτελέσει µόνο τον ενωτικό κρίκο µεταξύ των ιερέων µας, αλλά θα συµβάλει και σηµαντικά στην όλη αναβάθµιση της Ι. Μητροπόλεώς µας.

Μακαριότατε, Σεβασµιότατοι,

Σήµερα, που η κοινωνία µας είναι κατακερµατισµένη, χωρίς σαφή προσανατολισµό και µε απώλεια της εµπιστοσύνης προς τους θεσµούς, οι πλείστοι εξ ηµών στρεφόµαστε προς την Εκκλησία αναµένοντες από αυτήν να µας εµπνεύσει χριστιανικά και να µας χαράξει ανάλογη πορεία ζωής.

Θέλουµε να πιστεύουµε ότι αν ο Θεός το επιτρέψει και Εσείς το θελήσετε, η Εκκλησία της νήσου µας, κάτω από την πνευµατική και διοικητική ποδηγέτηση του υπέροχου και σπάνιου αυτού κληρικού, θα αποτελέσει παράδειγµα προς µίµηση και για άλλες Μητροπόλεις.

Σας ευχαριστούµε από καρδιάς που µας επιτρέψατε να Σας καταστήσουµε µέτοχους των ελπίδων µας και των συναισθηµάτων που τρέφουµε για τον πνευµατικό µας πατέρα. Θα είµαστε εσαεί ευγνώµονες αν, Θεού συνευδοκούντος, και οι δικές Σας απόψεις συµπέσουν µε τις δικές µας και ο Πανοσιολογιότατος αρχιµανδρίτης π. Γεράσιµος Φωκάς επιλεγεί ως ο νέος Μητροπολίτης µας.

Ευχόµεθα όπως ο Πανάγαθος Θεός Σας ευλογεί πάντα και οι ευχές του Πολιούχου της νήσου µας Αγίου Γερασίµου Σας συνοδεύουν στο βαρύ και θεάρεστο έργο Σας.

CEPHALONIAN ASSOCIATION AENOS OF N.Y.

Βασίλειος Κοκκόσης

Πρόεδρος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer