Εντείνονται τις τελευταίες ώρες οι πιέσεις προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο να δώσει το "δαχτυλίδι" της διαδοχής στο Κεφαλλονίτη Αρχιμανδρίτη.
Ηχηρή παρέμβαση της Αδελφότητας Πειραιά υπέρ Νικόλαου Χαρτουλιάρη
Δημοφιλή
01/10/2015 | 13:51

Εντείνονται τις τελευταίες ώρες οι πιέσεις προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο να δώσει το “δαχτυλίδι” της διαδοχής στο Κεφαλλονίτη Αρχιμανδρίτη π. Νικόλαο Χαρτουλιάρη. Πριν απο λίγο με δημόσια ανακοίνωση το μεγαλύτερο σωματείο της Κεφαλονιάς δηλώνει και επίσημα προς τον Αρχιεπίσκοπο της προτίμηση του στον Κεφαλονίτη Αρχιμανδρίτη. Συνολικά 79 σωματεία και φορείς, ακόμη και απο την ομογένεια, έχουν αποστείλει επιστολές στον Μακαριώτατο και του εκφράζουν την προτίμηση στο Κεφαλονίτη Αρχιμανδρίτη και ιατρό Νικόλαο Χαρτουλιάρη. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακισίων Πειραιά αναφέρει τα εξής:

Προς

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας

Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε, Σεβασμιότατοι  Ιεράρχες,

Οι Κεφαλλονίτες της παροικίας της Αττικής συμμετέχουμε ενεργά και στηρίζουμε τα κοινωνικά, πολιτιστικά και εκκλησιαστικά δρώμενα του νησιού μας.

Έχουμε πάντα στενή και αγαστή συνεργασία με τον εκάστοτε Μητροπολίτη μας και είναι εύλογο το ενδιαφέρον μας για την επικείμενη εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας.

Θέλουμε να εκφράσουμε στην υμετέρα Αγιότητα τη θερμή στήριξή μας στην υποψηφιότητα του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη, κ. Νικολάου Χαρτουλιάρη, με τον οποίο μας συνδέουν δεσμοί εκτίμησης και σεβασμού. Είναι μέλος του ιστορικού Συλλόγου μας, της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, με συνεχή παρουσία και προσφορά στην κοινότητά μας.

Ο πατήρ Νικόλαος Χαρτουλιάρης διακρίνεται για το χριστιανικό του ήθος, την άριστη θεολογική κατάρτησή του, και το μέγιστο εκκλησιαστικό και φιλανθρωπικό έργο του αναγνωρίζεται από όλους μας. Γνωρίζει τα θέματα του νησιού μας και επιπλέον ως Κεφαλλονίτης έχει το προσόν να αντιλαμβάνεται την ιδιοσυγκρασία των συμπατριωτών μας.

Αναλαμβάνοντας την πνευματική ηγεσία του νησιού μας, κρίνουμε ότι θα ωφεληθεί ο τόπος μας, η Εκκλησία μας, και θα βρουν λύση τα χρονίζοντα προβλήματα της Μητρόπολής μας.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα λάβετε σοβαρά την επιθυμία των απανταχού Κεφαλλονιτών και να εκλέξετε ως Μητροπολίτη μας τον Κεφαλλονίτη, πατέρα Νικόλαο Χαρτουλιάρη, ο οποίος θα αναβαθμίσει πνευματικά και πολιτιστικά το νησί μας.

Σας ευχαριστούμε

Με εκτίμηση και σεβασμό

Για το Δ.Σ. της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά
Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Μαριολένη Νεοφύτου Νέστορας Παπαθεοδωράτος ekloges_adelfothta

adelfothta_ekloges

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer