Με τίτλο «υπάρχει ακόμη καιρός» ο Περιφερειάρχης παίρνει σαφή θέση ενάντια στη πολιτική της Κυβέρνησης προτρέποντας ουσιαστικά τον πρωθυπουργό να αλλάξει ρότα.
Ηχηρή παρέμβαση Γαλιατσάτου για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις
Πολιτική
14/07/2015 | 11:41

Με τίτλο «υπάρχει ακόμη καιρός» ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων παίρνει σαφή θέση ενάντια στη πολιτική της Κυβέρνησης προτρέποντας ουσιαστικά τον πρωθυπουργό να αλλάξει ρότα. Η δήλωση του κ. Γαλιατσάτου αναφέρει τα εξής:

“Αλέξη Τσίπρα, πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργέ των Ελλήνων

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙΡΟΣ!

 

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που προκήρυξε η ελληνική κυβέρνηση με το συντριπτικό «όχι» του 62% απέναντι στα εκβιαστικά και αντιλαϊκά τελεσίγραφα των δανειστών είναι το κυρίαρχο πολιτικό γεγονός της περιόδου, γεγονός που περικλείει και εκπέμπει πολλά και σοβαρά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

 

Επισημαίνουμε δυο από αυτά που έχουν ιδιαίτερη αξία:

 

Το πρώτο είναι η αδιαμφισβήτητη έκφραση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να εμπιστευθεί την κυβέρνηση ,τον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ και μόνον αυτούς ως υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων ,περιθωριοποιώντας ταυτόχρονα το σύνολο του   μνημονιακού και ευρωλαγνικού πολιτικού συστήματος της χώρας.

 

Το δεύτερο είναι η ενεργοποίηση των νέων ανθρώπων που αποφάσισαν να δώσουν δυναμικό παρόν στις εξελίξεις και στήριξαν την επιλογή του ΟΧΙ σε ποσοστά που φθάνουν σε δυσθεώρητα ύψη της τάξης του 85%!

 

η εβδομάδα που ακολούθησε δημιούργησε ασφαλώς πλείστα ερωτηματικά για την πολιτική διαχείριση και αξιοποίηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος από την ελληνική κυβέρνηση.

 

Πολλοί ήταν αυτοί που ένοιωσαν ότι «εξατμίστηκε» η δυναμική του ΟΧΙ μέσα από μια αλληλουχία κινήσεων όπως η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ,το πόρισμα της συνάντησης αυτής και εν τέλει η ελληνική πρόταση μέτρων και πολιτικών προς τους δανειστές με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας μαζί τους.

 

Πάρα πολλοί αναρωτήθηκαν επίσης ,αν αυτό είναι το ΟΧΙ τότε ποιο είναι το ΝΑΙ;

 

Η συζήτηση της Παρασκευής  στην Βουλή και η ψηφοφορία που ακολούθησε περιέπλεξε ακόμη περισσότερο την κατάσταση καθώς οδήγησε το 20% της δύναμης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να διαφοροποιηθεί με τον ένα η τον άλλο τρόπο από την επίσημη κυβερνητική γραμμή ενώ παράλληλα σύσσωμες οι ΚΟ των τριών μνημονιακών και ευρωλαγνικών κομμάτων στήριξαν και υπερψήφισαν την κυβερνητική πρωτοβουλία!

 

Οι πολίτες και οι πολίτισσες αυτού του τόπου που υποφέρουν πέντε χρόνια τις συνέπειες των μνημονίων και του νεοφιλελευθερισμού,

 

οι νέες και οι νέοι που σήκωσαν δυνατά το ανάστημα τους λίγες ημέρες πρίν σαρώνοντας το ΝΑΙ της υποταγής και της εθνικής αναξιοπρέπειας,

 

οι αγωνιστές της αριστεράς που βάδισαν μαζί με τα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την μεγάλη πορεία μέχρι το «ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»,

 

όλοι αυτοί αδυνατούν να κατανοήσουν , όλοι αυτοί αρνούνται να αποδεχθούν , όλοι αυτοί αναζητούν απαιτούν απαντήσεις .

 

πέρα από τα μικρά η μεγάλα λάθη στην τακτική που ακολούθησε η νεαρή κυβέρνηση, πέρα ακόμη κι από το στρατηγικό λάθος  της ταύτισης της σύγχρονης  ιστορίας της χώρας με την τύχη ενός νομίσματος, πέρα ακόμη και από την ανακοίνωση της «επίτευξης»  της επώδυνης και ταπεινωτικής  συμφωνίας

 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙΡΟΣ!

 

Ο λόγος στην δημοκρατία , στην δημοκρατία των μελών , στην δημοκρατία των πολιτών.

 

Κέρκυρα, 12/7/2015

Θεόδωρος  Γαλιατσάτος

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων”

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer