Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων διοργανώνει στην Πεσσάδα, τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013 και ώρα 20:30, Ημερίδα για την τέχνη της Επτανησιακής Σχολής
Ημερίδα για την τέχνη της Επτανησιακής Σχολής στην Πεσσάδα
Κοινωνία
07/08/2013 | 17:12

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων διοργανώνει στην Πεσσάδα, τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013 και ώρα 20:30, Ημερίδα για την τέχνη της Επτανησιακής Σχολής, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Κέντρου Καλλιτεχνικής Δημιουργίας και Εκπαίδευσης «Κωνσταντίνος Παρθένης» (ΚΕ.ΚΑΛ.Δ.Ε.).
Πρόκειται για ακόμη μία δράση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, με σκοπό τη βαθύτερη γνωριμία με τον πολιτισμικό πλούτο των Επτανήσων. Θα παρουσιαστούν τα εικαστικά επιτεύγματα των εκπροσώπων της Επτανησιακής Σχολής, του πρώτου καλλιτεχνικού ρεύματος στον ελληνικό χώρο με αναφορές στη δυτική τέχνη, που εμφανίστηκε στα μέσα του 17ου αιώνα και διήρκεσε μέχρι και τα μέσα του 19ου αιώνα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
20.30 Έναρξη
Ναπολέων Μαραβέγιας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Δ.Ε. ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
Ιωάννης Δραγώνας, Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας, Αντιπρόεδρος Δ.Ε. ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
20.45 Χαιρετισμοί
21.00 Δώρα Μαρκάτου, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: «Η Επτανησιακή Σχολή και η πρόσληψή της στην Ελλάδα»
21.20 Παναγιώτης Ιωάννου, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης: «Ιταλικές αναγνώσεις της Επτανησιακής Σχολής»
21.40 Σταλίνα Βουτσινά, ΜΑ Ιστορίας της Τέχνης, υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: «Όψεις της Τέχνης της Επτανησιακής Σχολής»

Η βραδιά θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα, όπου παρέα κανταδόρων υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Καλογηρά θα ερμηνεύσουν Επτανησιακές μελωδίες.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

 

eptanhsiakh_sxolh

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer