Από την Γαστρονομική Λέσχη Κεφαλονιάς και το Σωματείο "Ο Αρκείσιος", στις εγκαταστάσεις του MYTHOS + ESTIASIS
Ημερίδα για την προώθηση του Κεφαλλονίτικου κρασιού
e Gastronomie
24/03/2016 | 15:17

ΘΕΜΑ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ» ΚΑΙ ΤΟΝ ‘’ΑΡΚΕΙΣΙΟ’’ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ MYTHOS + ESTIASIS ΤΗΝ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΩΡΑ 10.00’

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Περίπου πριν από ένα χρόνο ανακοινώσαμε σε σχετική εκδήλωση των ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ την πρόθεσή μας για την ίδρυση της Γαστρονομικής Λέσχης Κεφαλονιάς με σκοπό την προώθηση της τοπικής Κεφαλλονίτικης κουζίνας καθώς και των τοπικών κρασιών στα εστιατόρια και άλλους τόπους εστίασης του νησιού μας. Σαν πρώτη δράση της λέσχης επιλέξαμε την παρουσίαση του Κεφαλονίτικου αμπελώνα και των ποικιλιών του. Την ημερίδα αυτή που συνδιοργανώνουμε με το σωματείο ‘’Ο ΑΡΚΕΙΣΙΟΣ’’,  σας  καλούμε να την παρακολουθήσετε μαζί με τους σερβιτόρους σας ελπίζοντας ότι θα βοηθήσει ουσιαστικά στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών σας.

Παράλληλα σας παροτρύνουμε να επιδείξετε «γαστρονομικό πατριωτισμό» χρησιμοποιώντας προϊόντα της Κεφαλλονίτικης γης.

Γιατί να ενδιαφερθεί και πολύ περισσότερο να βοηθήσει ένας κεφαλλονίτης εστιάτορας; Οι απαντήσεις είναι πολλές, διάλεξα μία που μας δίνει ο ΣΕΤΕ και θεωρώ ότι καλύπτει μεγάλο μέρος της πραγματικότητας: “Ο «γαστρονομικός πατριωτισμός» επιβραβεύεται οικονομικά αφού τα καλά εστιατόρια τοπικής κουζίνας τυγχάνουν δωρεάν προβολής από τα μέσα ενημέρωσης (και ιδίως τον εξειδικευμένο τύπο γαστρονομίας), τους ταξιδιωτικούς οδηγούς, το διαδίκτυο και τους τοπικούς ή εθνικούς τουριστικούς οργανισμούς εξασφαλίζοντας έτσι πρόσθετη πελατεία, μεγαλύτερης διάρκειας σεζόν και κέρδη.”

Ο ρόλος των εστιατόρων σ’ αυτή τη διαδρομή είναι κομβικός διότι ένας τουρίστας θα κάνει σίγουρα δύο πράγματα όταν πάει σε κάποιο τόπο: τρώει και κοιμάται. Συνεπώς οι εστιάτορες έχουν την τύχη να κρατούν στα χέρια τους μία καίρια ανάγκη του τουρίστα –  την φροντίδα για το φαγητό και το ποτό του. Είναι φανερό ότι ο συνδυασμός των εκλεκτών μας προϊόντων με όλες τις μορφές τουρισμού αποτελεί ένα δυνατό εργαλείο.

 

Σας περιμένουμε όλους.

Ανδρέας Παντελιός, Χρήστος Καμπανός

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer