Η περιφερειακή σύμβουλος από την Ιθάκη ζητά από το ΣΑΣ να μεριμνήσει ώστε να αυξηθούν τα δρομολόγια για το νησί του Οδυσσέα
Ζητάει παραπάνω δρομολόγια η Σμαράγδα για την Ιθάκη
Πολιτική
10/05/2013 | 16:44

Η περιφερειακή σύμβουλος από την Ιθάκη ζητά από το ΣΑΣ να μεριμνήσει ώστε να αυξηθούν τα δρομολόγια. Η «Ionian Ferries» πηγαίνει στο νησί του Οδυσσέα μόνο μια φορά την ημέρα με αποτέλεσμα να το έχει μετατρέψει σε …άγωνη γραμμή.
Αναλυτικά η περιφερειακή σύμβουλος από την Ιθάκη αναφέρει τα εξής:

“Αξιότιμοι κύριοι,

Κατόπιν ενημερώσεώς μου για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) στις 17 Μαΐου στη Νάξο θα ήθελα να σας θέσω τα εξής σχετικά με το 30ο θέμα  Τροποποίηση δρομολογίων Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων Κοινοπραξίας “IONIAN FERRIES” στη γραμμή :α) ΠΑΤΡΑ – ΣΑΜΗ – ΙΘΑΚΗ για το χρονικό διάστημα από 01-04-2013 έως 31-10-2013:
Η ‘IONIAN FERRIES” αμέσως μετά την αποχώρηση της “Strintzis Lines”, την 1 Νοεμβρίου 2012, ανέλαβε τη γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη,  εξυπηρετώντας έτσι τα νησιά μας κατά τους δύσκολους χειμερινούς μήνες.
Λόγω της διπλής νησιωτικότητας που χαρακτηρίζει την Ιθάκη αλλά και της ανάγκης για ενίσχυση των Συγκοινωνιών ιδιαίτερα στα μικρά νησιά μας προς τόνωση της κοινωνικοοικονομικής δομής και άρσης της απομόνωσής τους, σας παρακαλώ όπως οι τροποποιήσεις των δρομολογίων της εν λόγω γραμμής γίνουν με γνώμονα το όφελος και της Ιθάκης που ως μικρότερο νησί από την Κεφαλονιά έχει πολύ λιγότερες συγκοινωνιακές προσεγγίσεις.
Ζητάμε δηλαδή 2 δρομολόγια και στην Ιθάκη, με το μεσημεριανό να προσεγγίζει στο λιμάνι του Πίσω Αετού και το βραδινό να διανυκτερεύει στο λιμάνι του Βαθέως.
Θεωρώ αυτονόητο ότι θα προσεγγίσετε το θέμα με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό προς την Ομηρική Ιθάκη, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της και με κατανόηση των προβλημάτων που αφορούν στην προσπελασιμότητα του νησιού μας.

Σας ευχαριστώ
Με  ιδιαίτερη τιμή

Σμαράγδα Σαρδελή”

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer