Διευκρινίσεις παρέχονται καθημερινά στα γραφεία του Κ.Ε.Α. στο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι
Ε.Α.Σ. : Τρέχει χρηματοδότηση για ντόπιους μελισσοκόμους
melissokomos
Οικολογία
02/03/2016 | 14:33

Ο Ε.Α.Σ. ενημερώνει τον Κεφαλλονίτη και Θιακό Μελισσοκόμο ότι, σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 956/60312/08.5.14  απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (Υπ.Α.Α.Τ.) σχετικά με τον  καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων για την εφαρμογή των δράσεων 3.1 “Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων” και 3.2 “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας” έχει ξεκινήσει η περίοδος εφαρµογής του επιδοτούμενου Προγράµµατος  για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της Μελισσοκομίας για το 2016».

Τα μελισσοκομικά προγράμματα και συγκεκριμένα δράσεις, όπως η αντικατάσταση κυψελών και η οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας που υλοποιεί το Υπ.Α.Α.Τ, στηρίζουν έμπρακτα και απευθείας τους ντόπιους Μελισσοκόμους, επιτρέποντας τη συνέχιση της παραγωγής μελιού υψηλής ποιότητας, παρά το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον.

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας και Ιθάκης με γνώμονα την εμπειρία των προηγούμενων ετών, επιδίωξή του είναι η μεγιστοποίηση της απορροφητικότητας των διαθέσιμων πόρων, μέσω δράσεων όπως οι παραπάνω, προς όφελος των ντόπιων Μελισσοκόμων και της Κεφαλλονίτικης & Θιακής παραγωγής μελιού.

Ως εκ τούτου, παρέχει δωρεάν την σύνταξη πλήρους φακέλου για συμμετοχή στις ανωτέρω δράσεις σε όσους Κεφαλλονίτες και Θιακούς Μελισσοκόμους επιθυμούν να συμμετάσχουν, καταθέτοντας τα δικαιολογητικά τους στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών (Κ.Ε.Α.) του Ε.Α.Σ. το αργότερο έως Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου  2016.

Διευκρινίσεις παρέχονται καθημερινά στα γραφεία του Κ.Ε.Α. στο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι.

Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer