Μήνυμα του ΕΑΣ για τη Παγκόσμια Ημέρα Συνεταιρισμών, η οποία εορτάζεται στις 2 Ιουλίου
Ε.Α.Σ.: Η Δύναμη να δράσουμε για ένα βιώσιμο μέλλον
Οικολογία
02/07/2016 | 10:35

Φέτος, η Διεθνής Ημέρα Συνεταιρισμών, η οποία εορτάζεται στις 2 Ιουλίου,  μας τονίζει την ανάγκη να διασφαλιστούν ευνοϊκές συνθήκες βιωσιμότητας για την διαβίωση των ανθρώπων.

Ο  Συνεταιρισμός  μπορεί  να διαδραματίσει στην υλοποίηση των στόχων της βιωσιμότητας μοναδικό ρόλο, καθώς συμβάλλει με την εφαρμογή των θεμελιωδών Συνεταιριστικών αρχών και αξιών στη βιωσιμότητα, την κοινωνική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο  Ε.Α.Σ.  ο μοναδικός με εμβέλεια  δραστηριότητας, από το Καταστατικό του,  σε όλη την Περιφέρεια Κεφαλονιάς και Ιθάκης, λειτουργώντας σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον είναι υποχρεωμένος να είναι ανταγωνιστικός για να είναι χρήσιμος.

Αποτελεί πυλώνα αλληλεγγύης για τους ντόπιους επαγγελματίες και ερασιτέχνες παραγωγούς,  μεγάλη παρακαταθήκη για τη μελλοντική ανάπτυξη των Νησιών μας και εμπόδιο σε όσα αρπακτικά δεν μας θέλουν ενωμένους σε δυναμικές συλλογικότητες.

Τα ιδιόκτητα Καταστήματα Αγροτικών Εφοδίων, Λιπασμάτων, Ζωοτροφών, Μελισσοκομικού εξοπλισμού και ειδών Οινοποιίας, Κτηνιατρικών Φαρμάκων και Αξεσουάρ Ζώων, Συνεταιριστικών και Παραδοσιακών Προϊόντων, τα σύγχρονα Συνεταιριστικά Ελαιοτριβεία, το καινούργιο, μοναδικό τοπικά, Συνεταιριστικό Τυποποιητήριο Ελαιολάδου, ο νέος μεγάλης καλλιέργειας Ενιαίος Συνεταιριστικός Αμπελώνας εντός της Ζώνης Ρομπόλας και το  Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών (Κ.Ε.Α.), που αποτελεί αποκλειστικό για τα Νησιά μας  πιστοποιημένο Φορέα Α’ και Β’ βαθμών για Επιδοτήσεις και Αγροτικά Προγράμματα κλπ,  μπορούν καλύτερα να υποστηρίξουν τους  ντόπιους Αγρότες – ομάδες παραγωγών μικρής κλίμακας χωρίς τις προϋποθέσεις επιβίωσης – όχι μόνο σε θέματα οργάνωσης, αλλά και να αυξήσουν τις ευκαιρίες και τους πόρους τους.

Επιπλέον με το όραμά του για την βιώσιμη ανάπτυξη ίση για όλους, είναι σήμερα ο βασικός εταίρος για αυτή με την υποστήριξη από την κοινωνία των πολιτών και την ακαδημαϊκή κοινότητα συμμετέχοντας ενεργά σε διακρατικά Ερευνητικά προγράμματα.

Σήμερα που η πατρίδα μας κλυδωνίζεται συθέμελα από την πολύπλευρη

κρίση, η Παγκόσμια Ημέρα Συνεταιρισμών αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα και μπορεί να λειτουργήσει ως αφετηρία οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής αειφορίας  για τον ντόπιο Ελαιοπαραγωγό, Αμπελουργό, Κτηνοτρόφο, Ψαρά, Κηπευτικοπαραγωγό, Δενδροκαλλιεργητή και Μελισσοκόμο.

Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer