Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς σήμερα και το έθιμο επιβάλλει ρυζόγαλο
Εύκολο και νόστιμο ρυζόγαλο
Κοινωνία
02/03/2014 | 12:10

Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς σήμερα και το έθιμο επιβάλλει ρυζόγαλο. Σας παραθέτουμε μια πολύ εύκολη συνταγή, που μπορείτε να τις φτιάξετε όλοι. Για δείτε…

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 κούπες γάλα
  • 1/2 κούπα ρύζι γλασέ
  • λίγο αλάτι
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές του γλυκού κορν-φλαουρ.
  • κανέλα

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζετε το ρύζι να βράσει στην κατσαρόλα με μια κούπα νερό και λίγο αλάτι.
  2. Ταυτόχρονα ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη για να λιώσει. Από τις 4 κούπες γάλα κρατάτε τη 1/2 κούπα εκτός, στην οποία θα διαλύσετε τις 2 κουταλιές κορν-φλαουρ και τη βανίλια.
  3. Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νερό ρίχνετε το γάλα με τη ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήστε να βράσει για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  4. Στη συνέχεια ρίχνετε το γάλα που έχετε κρατήσει κι έχετε διαλύσει το κορν-φλαουρ και τη βανίλια. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει (θα το δείτε με το μάτι).
  5. Μοιράζετε στα μπολάκια και ρίχνετε από πάνω κανέλα. Βγαίνουν περίπου 6-7 μπολάκια (ανάλογα το μέγεθος)

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να μειώσετε τη ζάχαρη από τη μισή κούπα ζάχαρη να βάλετε μια κουταλιά της σούπας. Γίνεται εξίσου ωραία και αν δεν είναι και πολύ γλυκό το ρυζόγαλο τρώγεται ευχάριστα. Επίσης όταν βράζει το γάλα μην σκεπάσετε την κατσαρόλα!

Καλή επιτυχία!

ryzogalo

 

 

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ