Μια εύκολη συνταγή, με εξαιρετικό αποτέλεσμα
Εύκολο γλυκό ψυγείου σοκολάτα-κρέμα
Μαγειρική
05/10/2015 | 10:51
Μια εύκολη συνταγή, με εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Υλικά συνταγής:
150 γρ. σοκολάτα 50%-60% περιεκτικότητα σε κακάο ψιλοκομμένη
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
1 υγρή βανίλια ή μία κάψουλα βανίλιας
Για την επικάλυψη;
500 γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
2 φλ. άχνη ζάχαρη
1-1/2 κ.σ. κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ γάλα
κόκκινα βατόμουρα
100 γρ. ξύσμα λευκής σοκολάτας
Εκτέλεση
- Για τη σοκολατένια βάση. Θα χρησιμοποιήσουμε τετράγωνο πυρέξ. Βάζουμε σε μπολ το ζαχαρούχο, τη βανίλια και τη σοκολάτα. Τα βάζουμε σε μπεν μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να λιώσει τελείως η σοκολάτα ή τα λιώνουμε στα μικροκύματα.
- Αδειάζουμε σε μια στρώση τη σοκολατένια κρέμα στο πυρέξ. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
- Για την επικάλυψη. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (μασκαρπόνε, άχνη, κρέμα γάλακτος) εκτός από τη λευκή σοκολάτα και τα βατόμουρα.
- Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα. Ελέγχουμε την πυκνότητα και τη ρευστότητα της κρέμας, προσθέτοντας άχνη ή λίγη κρέμα γάλακτος. Η σύστασή της πρέπει να θυμίζει σαντιγί.
- Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη σοκολάτα σε μια στρώση. Γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια με κόκκινα βατόμουρα σε σειρές να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
- Πασπαλίζουμε το γλυκό με το ξύσμα λευκής σοκολάτας.
Παγώνουμε το γλυκό μας να σταθεροποιηθεί. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
09:36
09:24