Σας προτείνουμε να φτιάξετε έναν υπέροχο σοκολατένιο κορμό με ελάχιστα υλικά και πολύ γρήγορα!
Εύκολος κορμός σοκολάτας
Μαγειρική
05/05/2015 | 18:35

Η σοκολάτα είναι η αγαπημένη γεύση μικρών και μεγάλων. Γι’ αυτό κι εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε έναν υπέροχο σοκολατένιο κορμό με ελάχιστα υλικά και πολύ γρήγορα!

ΥΛΙΚΑ:
• 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
• 100 γρ. ζάχαρη άχνη
• 1 κουβερτούρα
• 5 κουταλιές της σούπας κονιάκ
• 5 κουταλιές της σούπας κακάο
• 250 γρ. μπισκότα πτι μπερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά να λιώσει. Ρίχνω μέσα την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια, και ανακατεύω συχνά, προσέχοντας να μη βράσει.
2. Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, προσθέτω τη ζάχαρη άχνη, και το κακάο και ανακατεύω μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα.
3. Αποσύρω από τη φωτιά και σπάω τα μπισκότα μέσα σε ένα μπολ.
4. Ρίχνω το μίγμα και προσθέτω τις 5 κουταλιές κονιάκ. Ανακατεύω πολύ καλά, για να καλυφτούν όλα τα μπισκότα από το μίγμα. Αφήνω το μίγμα να κρυώσει λίγο.
5. Απλώνω ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο και ρίχνω το μίγμα. Τυλίγω τη λαδόκολλα γύρω από το μίγμα και δημιουργώ έναν κορμό. (ρολάρετε δεξιά – αριστερά μέχρι να έχει ομοιόμορφο σχήμα).
6. Τυλίγω τη λαδόκολλα στα άκρα για να μη χυθεί το μίγμα και το βάζω στην κατάψυξη για μερικές ώρες μέχρι να παγώσει. Όταν είναι έτοιμο το κόβω σε ροδέλες και σερβίρω σε πιατέλα τα κομμάτια.

 

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ