Το να φτιάξει κανείς νόστιμο, σπιτικό τσουρέκι, δεν είναι και τόσο δύσκολο
Εύκολη συνταγή για πασχαλινό τσουρέκι!
Κοινωνία
17/04/2014 | 17:55
Το να φτιάξει κανείς νόστιμο, σπιτικό τσουρέκι, δεν είναι και τόσο δύσκολο.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό αλεύρι (για τσουρέκι)
- 300 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 5 αβγά
- 3 φακελάκια μαγιά
- 1 κ.γ. αλάτι (5γρ)
- 1 φλ. γάλα χλιαρό (200 γρ)
- ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού
- 1 κοφτό κ.γ. μαχλέπι κοπανισμένο (3 γρ)
- 1 κοφτό κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη (3 γρ)
Πώς το κάνουμε:
- Φτιάχνουμε ένα ελαφρύ ζυμάρι με τη μαγιά, το χλιαρό γάλα και το 1/4 (250γρ) από το αλεύρι. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει για 20′ περίπου.
- Στο μεταξύ, σε άλλο μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αβγά, το αλάτι, τα μυρωδικά και το υπόλοιπο αλεύρι.
- Προσθέτουμε το ζυμάρι που έχει φουσκώσει και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μάζα.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακή. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί.
- Πλάθουμε τσουρέκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
- Τα αλείφουμε με λίγο χτυπημένο αβγό (αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με ασπρισμένα αμύγδαλα) και ψήνουμε στους 150° για 35-40′.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
11:44
10:54