Η σοκολάτα αναμφίβολα είναι μεγάλη απόλαυση για μικρούς και μεγάλους! Δείτε μία πανεύκολη συνταγή για αφράτα ψωμάκια σοκολάτας και δεν θα πιστεύετε πόσο λίγος χρόνος και κόπος χρειάζεται, για κάτι που μέχρι τώρα πιστεύατε ότι μπορούσατε να αγοράσετε μόνο από φούρνο!
ΥΛΙΚΑ:
• 900 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 300 γρ γιαούρτι
• 1 φλ γάλα
• 1 φλ λάδι
• ½ φλ ζάχαρη
• 2 βανίλιες
• 1 baking powder
• 200 γρ σοκολάτας
Για την επικάλυψη:
• 1 αυγό
• 1 κ.σ. γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα βαθύ μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το baking powder και ανακατεύουμε για λίγο με το ένα χέρι. Στη συνέχεια ξεκινάμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε παράλληλα. Λίγο πριν βάλουμε όλο ο αλεύρι προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε. Μην ανησυχήσετε αν η ζύμη κολλάει. Ειδικά στην αρχή είναι απόλυτα φυσιολογικό, όσο όμως προσθέτετε όλο και περισσότερο αλεύρι τόσο λιγότερο θα κολλάει.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας, τη χωρίζουμε στα δύο και δημιουργούμε δύο μακρόστενα κομμάτια. Με ένα μαχαίρι κόβουμε το κάθε κομμάτι σε μικρότερα κομμάτια που αυτά θα φουσκώσουν και θα γίνουν τα ψωμάκια μας. Προσοχή όμως! Για να γίνουν αφράτα δεν πρέπει να τα κόψουμε πολύ μικρά! Τα αλείφουμε με το μείγμα από αυγό και γάλα και είναι έτοιμα για ψήσιμο! Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στους 160 βαθμούς