«Η απόδειξη της Ανάστασης είναι η προσφορά, στον εαυτό μας στους συνανθρώπους μας, είναι η ένδυση του αλτρουισμού, της αλληλεγγύης, του άδολου ενδιαφέροντος και της αγάπης»
Ευχητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα
Πολιτική
02/05/2013 | 14:36

Εν τω μέσω της εβδομάδας των παθών του Κυρίου μας αλλά και των αναστάσιμων ημερών που ακολουθούν, είναι σημαντικό να προσεγγίσουμε όλοι από ψυχής και επί του πρακτέου την ουσία και το νόημα των ημερών. Η Ανάσταση δεν είναι μόνο η επαναφορά στη ζωή μετά το θάνατο, συμβαίνει πριν από όλα όταν  ζούμε και για όσο ζούμε και ζούμε πραγματικά, μόνο όταν αντιλαμβανόμαστε και εφαρμόζουμε την αλήθεια της. Εκπορεύεται από μέσα μας και διαχέεται ευεργετικά στους συνανθρώπους μας και την κοινωνία μας.
Η απόδειξη της Ανάστασης είναι η προσφορά, στον εαυτό μας στους συνανθρώπους μας, είναι η ένδυση του αλτρουισμού, της αλληλεγγύης, του άδολου ενδιαφέροντος και της αγάπης και η απόταξη των αρνητικών συναισθημάτων. Είναι η αναγέννησή μας και η ευεργετική επίδρασή της, στον κόσμο μας.  Συμβαίνει κάθε στιγμή, σε κάθε μας πράξη,  χωρίς χρόνο ή τόπο, όποτε η καρδία και το πνεύμα, μας καθοδηγούν σε εκείνα τα έργα, μικρά και απλά, δεν έχει σημασία, που μας φωτίζουν, μας αναγεννούν και προσθέτουν στην ανθρωπιά μας.
Στους δύσκολους και ταραγμένους καιρούς που διανύουμε, με την πλειοψηφία των συμπολιτών μας να βιώνει την εξαθλίωση, το μήνυμα της Σταύρωσης και Ανάστασης του Κυρίου παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ. Είναι κάλεσμα ανάτασης που οφείλει, να  μπολιάσει τις σκέψεις μας προκειμένου να υπερβούμε τους προσωπικούς μας φραγμούς και φόβους  και να συμπορευτούμε, ο ένας πλάι στον άλλο στον αγώνα για μία κοινωνία ελευθερίας, αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης, ισονομίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής.
Ευχόμαστε, λοιπόν, Καλή Ανάσταση σε όλους μας. Πνευματική αλλά και πρακτική! Γιατί και ο Χριστός όταν Αναστήθηκε δεν απομονώθηκε, δεν σιώπησε ούτε κρύφθηκε μα έμεινε δίπλα μας στέλνοντας το μήνυμα και τους ανθρώπους του να αλλάξουν τον κόσμο…

Ο Αντιπεριφερειάρχης
Σωτήρης Κουρής

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer