Η Έκθεση αναπτύχθηκε από 19 έως 22 Φεβρουαρίου 2015 και αποτελεί την κορυφαία Εκδήλωση προώθησης Τουρισμού από και προς τις χώρες των Βαλκανίων για την Νοτιοανατολική Ευρώπη
Η Κεφαλονιά στη διεθνή Τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου
Τουρισμός
26/02/2015 | 13:11

Στο ιδιαίτερα εντυπωσιακά σχεδιασμένο Εκθεσιακό Περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στη διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σερβίας στο Βελιγράδι, τον Δήμο Κεφαλονιάς, εκπροσώπησε με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος.

Η Έκθεση αναπτύχθηκε από 19 έως 22 Φεβρουαρίου 2015 και αποτελεί την κορυφαία Εκδήλωση προώθησης Τουρισμού από και προς τις χώρες των Βαλκανίων για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, με σχεδόν 70 χιλιάδες επισκέπτες , πράγμα που είναι κατά 12% περισσότερο συγκριτικά με την περσινή έκθεση και με την επισήμανση ότι σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή υπήρξε μια αύξηση, από την Σερβία 28% σε σχέση με τον αριθμό των αφίξεων (από 745.470 σε 2.013 με 955,530 το 2014).

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Σέρβου Υπουργού Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών, κ. Rasim Ljajić, στη Συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στην έδρα του Σερβικού Οργανισμού Τουρισμού, «Η εφετινή Διεθνής έκθεση τουρισμού στο Βελιγράδι, που έκλεισε πρόσφατα, έσπασε όλα τα μέχρι τώρα ρεκόρ στον αριθμό εκθετών, επισκεπτών και τουριστικών προγραμμάτων, που πουλήθηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης».

Ο κ.Γιάννης Λέσσης, από την ΠΙΝ, η κ.Ζέλικα Κουστουρ από την Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιας – Ιθάκης , η κ.Tamara Gridin, μαζί με Επιχειρηματίες και κατάλληλες επαφές με ταξιδιωτικούς εκπροσώπους , δημοσιογράφους και ειδικών του θεματικού / εναλλακτικού τουρισμού δημιούργησαν το πιο ισχυρό πλαίσιο περαιτέρω ανάπτυξης της τουριστικής συνεργασίας της Κεφαλονιάς με την Σέρβικη κυρίως αγορά.

Επιπλέον ο κ.Κεκάτος, στα πλαίσια της διεύρυνσης των σχέσεων μεταξύ Κεφαλονιάς και των Αδελφοποιημένων Δήμων της Σερβίας με το Νησί είχε συνεργασίες, που είχε επιμελώς προετοιμάσει ο Πρόξενος κ.Βίκτωρ Ρουχωτάς, με τις Αρχές των Δήμων Vozdovac και Sabac, μεταφέροντας προσωπική πρόσκληση του Δημάρχου κ.Αλέξανδρου Παρίση για να επισκεφθούν οι Δήμαρχοι με τους Συνεργάτες των το Νησί μας.

Τέλος, σπουδαίες υπηρεσίες στην Τουριστική προώθηση της Κεφαλονιάς στην Σερβία, προσφέρει αφιλοκερδώς, ο Διευθυντής της Alpha Bank Βελιγραδίου κ.Παναγής Ρουχωτάς, γεγονός για το οποίο η Τουριστική Επιτροπή του Νησιού, τον ευχαριστεί ιδιαιτέρως.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer