Προς τον τ.Υπουργό Παιδείας κ.Αρβανιτόπουλο και τον τ.Υφυπουργό κ. Κεδίκογλου
Ευχαριστήριο της Επάρχου Ιθάκης Σμαράγδας Σαρδελή
sardelh
Πολιτική
03/07/2014 | 09:11

Αξιότιμοι κύριοι,

 

Με την παρούσα σας ευχαριστώ θερμά για την διεκπεραίωση των δύο αιτημάτων μας, που αφορούσαν το πρώτο τον ορισμό του ΕΠΑΛ Ιθάκης ως εξεταστικό κέντρο για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2014 και το δεύτερο τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τους μαθητές των Λυκείων της Ιθάκης εν’ όψη  των πανελληνίων εξετάσεων 2014.

Με το υπ’ αριθ. Φ.151/56714/Β6-10.4.2014 έγγραφό σας, μας ενημερώσατε για το πρώτο θέμα ότι θα ρυθμιστεί με τροποποιητική Υπουργική Απόφαση, η οποία εκδόθηκε στις 23.4.2014.

Για το δεύτερο θέμα με το υπ’ αριθ. Φ251/90668/Β6-11.6.2014 ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ έγγραφό σας, μας ενημερώσατε ότι έχουν προβλεφθεί θέσεις επιπλέον του αριθμού των εισακτέων για τους μαθητές των Λυκείων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Κεφαλληνίας που  συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Η ανταπόκρισή σας στα θέματα αυτά απέδειξε ευαισθησία και   αποτελεσματικότητα για την ισότιμη αντιμετώπιση των μαθητών της Ομηρικής Ιθάκης.  Πιστεύουμε ότι το κράτος οφείλει να φροντίζει και να μεριμνεί έτσι ώστε και οι μαθητές των μικρών νησιών – όπως η Ιθάκη – να έχουν ισάξιες ευκαιρίες στην Εκπαίδευση με τα υπόλοιπα ελληνόπουλα που ζουν σε περιοχές με ευνοϊκότερες συνθήκες στον τομέα της μάθησης.

Σας ευχαριστώ

 

Με ιδιαίτερη  τιμή

Σμαράγδα Σαρδελή

Έπαρχος Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer