Η πρώτη μεγάλη εκδήλωση και το κόψιμο Πίτας Κεφαλλονίτικου συλλόγου στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 στη Κηφισιά.
Ευχές και πειράγματα στη κοπή πίτας των Κεφαλλήνων της Κηφισιάς
Πολιτισμός
15/01/2017 | 00:12

Του Παναγή Φωκά

Η πρώτη μεγάλη εκδήλωση και το κόψιμο Πίτας Κεφαλλονίτικου συλλόγου στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 στη Κηφισιά. Συγκεκριμένα, μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα ο Σύλλογος Κεφαλλήνων Κηφισιάς και Βορείων Προαστίων έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κηφισιάς.
Το κόψιμο της πίτας ευλόγησαν οι συμπατριώτες μας ιερείς, Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Χαρτουλιάρης και π. Παναγής Σβορώνος. Ο π. Νικόλαος στο σύντομο χαιρετισμό του μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον Κεφαλλονίτικο σύλλογο. Εξήρε για το έργο τους τα μέλη του διοικητικού συλλόγου καθώς και τον πρόεδρο κ. Διονύση Κεκκάτο ενώ ευχήθηκε μέσα στο 2017 να υπάρχει Ειρήνη στη περιοχή μας και σε όλο τον κόσμο.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο οικοδεσπότης Δήμαρχος κ. Γιώργος Θωμάκος, οι Κεφαλλονίτες βουλευτές Σοφία Βούλτεψη και Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο πρώην υφυπουργός κ. Πέτρος Αλιβιζάτος, ο πρώην βουλευτής κ. Παναγής Μπενετάτος, ο Πρόεδρος της Κεφ. Αδελφότητας Αθηνών κ. Γιώργος Γερουλάνος, ο  αντιπρόεδρος των απανταχού Ιθακησίων κ. Παντελής Αναγνωστάτος και πολλοί άλλοι.
Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Διονύσης Κεκάτος ανέβασε στη σκηνή του πολιτιστικού κέντρου όλα τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου και έκανε ένα μικρό απολογισμό για τις δράσεις του συλλόγου τη χρονιά που πέρασε.
Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης ο κόσμος καταχειροκρότησε τη μικτή χορωδία και μαντολινάτα της Χορωδίας Μαρκοπούλου υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου συμπατριώτη μας μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Κηφισίας είναι από τους πιο ενεργούς συλλόγους και μάλιστα τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει συνεχώς. Τη χρονιά που μας πέρασε ξεπέρασε τις 26 μεγάλες δράσεις σε Αθήνα και επαρχία

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer