O Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου και ο Δήμος Κεφαλονιάς σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία σας προσκαλούν να γνωρίσετε τον κόσμο των πουλιών
Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών στον Κούταβο
Οικολογία
01/10/2016 | 12:37

O Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου και ο Δήμος Κεφαλονιάς σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία σας προσκαλούν να γνωρίσετε τον κόσμο των πουλιών, την μετανάστευση τους κ.λπ., μέσα από τις εκδηλώσεις της ετήσιας Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών (Eurobirdwatch), η οποία υλοποιείται ταυτόχρονα φέτος σε 36 χώρες, υπό την αιγίδα του Birdlife International.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, από τις 9:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ. Το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης θα ενημερώνει τους συμμετέχοντες για την ορνιθοπανίδα της ευρύτερης περιοχής της Λιμνοθάλασσας του Κουτάβου. Επιπλέον οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν παρατηρήσεις πουλιών στον Κούταβο με τον εξοπλισμό που διαθέτει ο Φορέας Διαχείρισης και ο οποίος περιλαμβάνει τηλεσκόπια, κιάλια και οδηγούς αναγνώρισης πουλιών. Επίσης, οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με χειροτεχνίες και ζωγραφική με θέμα τα πουλιά.

Εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά ταξιδεύουν αυτήν την περίοδο από την Ευρώπη προς τις περιοχές όπου θα περάσουν τον χειμώνα στην Αφρική. Στόχος της εκδήλωσης είναι η προώθηση της ευαισθητοποίησης για την ανάγκη προστασίας των πουλιών και των μεταναστευτικών τους διαδρομών, μιας και η Κεφαλονιά βρίσκεται πάνω σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι της μετανάστευσης. Εκτός από τους φυσικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα μεταναστευτικά πουλιά στο μακρύ τους ταξίδι, περίπου 25 εκατομμύρια εξ’ αυτών θανατώνονται παράνομα κάθε έτος στις χώρες της Μεσογείου, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει της 6η θέση μεταξύ των χωρών με τα υψηλότερα ποσοστά παράνομης θανάτωσης πουλιών (η έκθεση της BirdLife International για την παράνομη θανάτωση πουλιών είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση:http://www.birdlife.org/sites/default/files/attachments/01-28_low.pdf).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου (Τηλ.: 26710 29258, E-mail: foreasainou@ath.forthnet.gr).

Σας περιμένουμε!

Η Πρόεδρος, το Δ.Σ. και το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

giorti_poulion

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer