Πώς θα γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς;
Εσύ σε ποιον θα χαρίσεις την αγκαλιά σου σήμερα;
Κοινωνία
21/01/2016 | 14:22

21 Ιανουαρίου και η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς είναι γεγονός. Γιατί όμως ολόκληρος ο πλανήτης ασχολείται με κάτι τόσο σύνηθες που όλοι λίγο-πολύ απολαμβάνουμε καθημερινά;

Υπάρχουν πολλών ειδών αγκαλιές: H μητρική, η φιλική, η ερωτική και πολλές ακόμα. Όλες όμως έχουν ένα κοινό στοιχείο. Κάνουν πολύ καλό στην ψυχική και σωματική μας υγεία.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, 10 μόλις δευτερόλεπτα αγκαλιάς είναι αρκετά για να μειωθεί η αρτηριακή πίεση και οι ορμόνες του στρες και να χτυπήσουν κόκκινο οι ορμόνες της ευεξίας, με πρώτη και καλύτερη την ωκυτοκίνη. Επιπλέον, η αγκαλιά θεωρείται ένα φυσικό «φάρμακο» που ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας προστατεύει από τους ιούς.

Ήδη από το 1986, η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς γιορτάζεται στις 21 Ιανουαρίου και παρότι ο ΟΗΕ δεν την έχει αναγνωρίσει ως «επίσημη» Παγκόσμια Ημέρα, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης τιμάται ιδιαιτέρως. Ενδεικτικό είναι το κίνημα «Free Hugs» που χαρίζει απλόχερα αγκαλιές σε ανθρώπους που οι εθελοντές συναντούν τυχαία στο δρόμο.

Εσύ σε ποιον θα χαρίσεις την αγκαλιά σου σήμερα;

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer