Προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμο Παπαναστασάτο και τον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση
Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη Νοσηλευτική Σχολή
Πολιτική
09/11/2014 | 11:37

ΠΡΟΣ : Πρόεδρο ΔΣ Κεφαλονιάς κ. Γ. Παπαναστασάτο.

Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Α. Παρίση.

ΘΕΜΑ: « ΕΠΑΣ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΏΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ»

ΕΡΩΤΗΣΗ:

Με απόφαση της συγκυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ)  για τις ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο  σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.11 του άρθρου 46 του Ν.4186/2013 “Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις” (ΦΕΚ Α’ 193) ότι κατ’ εξαίρεση για το σχολικό έτος 2013-2014 έγιναν εγγραφές μαθητών στο Α’ έτος των ΕΠΑ.Σ αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας οι οποίες λειτουργούν έως τη 15η Σεπτεμβρίου 2015.

Η απόφαση αυτή, η οποία ακολουθεί την κατάργηση από την κυβέρνηση των οικοτροφείων και της μαθητικής μέριμνας, ανοίγει νέα πεδία δράσης στο ιδιωτικό κεφάλαιο, αφήνει εκατοντάδες σπουδαστές στους τομείς της υγείας μακριά κάθε έννοια δημόσιας – δωρεάν εκπαίδευσης, ανοίγει δρόμο στο μόνιμο προσωπικό για διαθεσιμότητες και απολύσεις. Αυτό είχαμε ζήσει εξάλλου και με την κατάργηση των τομέων υγείας στα ΕΠΑΛ. Η πολιτική αυτή επιλογή είναι στο πλαίσιο των συνολικότερων αναδιαρθρώσεων που το κεφάλαιο και η ΕΕ δρομολογούν για το εκπαιδευτικό σύστημα, με τις πλάτες των δυνάμεων του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ξεκάθαρη θέση για το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα και για τον τομέα της νοσηλευτικής, ώστε αυτός να υπηρετεί την αναβαθμισμένη κάλυψη των αναγκών του λαού σε υπηρεσίες υγείας. Παλεύουμε για ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο, ώστε όλα τα παιδιά μέχρι τα 18 να παίρνουν ενιαία γενική βασική μόρφωση. Η όποια επαγγελματική ειδίκευση να καλυφθεί μετά το σχολείο αυτό είτε μέσα από αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σχολές είτε μέσα από μια Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση που θα υπηρετεί τη λαϊκή οικονομία. Η θέση των νοσηλευτικών σχολών είναι σε μια ενιαία ανώτατη βαθμίδα ενός αποκλειστικά δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, χωρίς να υπάρχουν άλλες υποκατηγορίες νοσηλευτών.

Ταυτόχρονα, διεκδικούμε να καλυφθεί άμεσα το δικαίωμα των αποφοίτων των ΕΠΑΣ στη δουλειά με προσλήψεις νοσηλευτών και από αυτή τη βαθμίδα εκπαίδευσης, με μόνιμη πλήρους και αποκλειστικής σχέσης εργασία σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας (Κέντρα Υγείας, ΕΟΠΥΥ, νοσοκομεία) μιας και οι ελλείψεις σήμερα σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι τεράστιες.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε:  Ποια είναι η θέση της Δημοτικής Αρχής   και σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε  [ και προς την κυβέρνηση ] προκειμένου να διασφαλισθούν τα δικαιώματα των σπουδαστών και των εργαζομένων;

Αργοστόλι 9 Νοέμβρη 2014

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Νίκος Γκισγκίνης

Γιάννης Κουρούκλης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer