Κάλεσμα εν όψει της πανελλαδικής κινητοποίησης που οργανώνει το Π.Α.ΜΕ ενάντια στο νέο μνημόνιο και τα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η συγκυβέρνηση απεύθυνε το Εργατικό Κέντρο
Εργατικό Κέντρο: Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Ιουνίου
Κοινωνία
03/06/2015 | 09:21

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Κάλεσμα εν όψει της πανελλαδικής κινητοποίησης που οργανώνει το Π.Α.ΜΕ. στις 11 Ιουνίου ενάντια στο νέο μνημόνιο και τα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. απεύθυνε το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης. Σ’ αυτή παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΕΚΚΙ, Γιώργος Γαβρίλης, ο Αντιπρόεδρος, Βλαδίμηρος Τζατζάνης και η Γραμματέας, Αφροδίτη Ζιάννη, καλώντας την εργατική τάξη μέσα από τα σωματεία και τη συλλογική δράση να δώσει μια ηχηρή απάντηση στη νέα συμφωνία που έρχεται να επιφέρει ακόμα πιο οδυνηρές συνέπειες στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, στο ασφαλιστικό και στην Υγεία.

ergatiko kentro (3)

Ειδική μνεία έγινε ακόμα και στο θέμα της αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς, από τη στιγμή που – όπως υπογραμμίστηκε – δεν έχουν ουσιαστικές κινήσεις για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, των δημόσιων υποδομών και των εργατικών κατοικιών ενάμιση χρόνο μετά τους περσινούς καταστροφικούς σεισμούς. “Οι ψευτοηρωισμοί της κυβέρνησης και τα παραμύθια των “κόκκινων γραμμών” βαδίζουν στο τέλος τους” δήλωσε στην τοποθέτηση του ο κ. Γαβρίλης και πρόσθεσε: “Οι μάσκες πέφτουν! Κανένας να μην παρασυρθεί από τα διλήμματα, τα δήθεν «αδιέξοδα».

Η εξαπάτηση και οι εκβιασμοί, συνεχίζονται από το ίδιο σημείο που τα άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Να μη δώσουμε άλλο χρόνο! Η αναμονή είναι χαμένος χρόνος για το λαό και κέρδος για τη συγκυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία. Οδηγούμαστε σε μεγαλύτερη φτώχεια και δυστυχία για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας, για να πληρώνονται οι δανειστές. Ο Γολγοθάς για τους εργαζόμενους θα συνεχιστεί με νέα βάρβαρα μέτρα μείωσης του λαϊκού εισοδήματος και ισοπέδωση των κλαδικών μισθών, με νέα μέτρα στις συντάξεις, στο ασφαλιστικό, στη φορολογία. Αυτά απαιτούν ΕΕ-ΔΝΤ και μεγαλοεργοδοσία και σε αυτή τη συζήτηση έχει μπει ήδη η κυβέρνηση.

ergatiko kentro (2)

Δηλαδή στο παζάρι για την επιπλέον κατακρεούργηση όσων δικαιωμάτων έχουν απομείνει, για την παραπέρα καταλήστευση του μόχθου μας! Αν το νέο «μνημόνιο» βαφτίζεται συμφωνία ή το ανάποδο, έχει μηδαμινή σημασία όταν όλοι οι νόμοι που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, τις συλλογικές συμβάσεις, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, παραμένουν ανέγγιχτοι, βρίσκονται σε ισχύ και συνεχίζουν να τσακίζουν τις ζωές μας τόνισε, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτηση του ο κ. Γαβρίλης.

Το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης είναι προγραμματισμένο για τις 11 Ιουνίου και ώρα 7:30 μ.μ.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer