Ενώ άσκησε κριτική και στη νέα κυβέρνηση επειδή "έχει θέσει άλλες προτεραιότητες από την αποκατάσταση του νησιού"
Εργατικό Κέντρο: “Κάλπικες οι υποσχέσεις του Χρυσοχοΐδη”
Κοινωνία
07/03/2015 | 10:29

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στη σεισμόπληκτη Παλλική ένα χρόνο και πλέον μετά το διπλό χτύπημα του Εγκέλαδου ανέλυσαν σε συνέντευξη Τύπου, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο ο Πρόεδρος του ΕΚΚΙ, Γιώργος Γαβρίλης, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ, Διονύσης Γεωργόπουλος και ο επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα Παλικής, Βαγγέλης Βαλλιάνος. Τη διαδικασία συντόνισε η γενική γραμματέας του ΕΚΚΙ, Αφροδίτη Ζιάννη ενώ το παρών έδωσε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Γκισγκίνης.

Στις τοποθετήσεις που έγιναν. ο Γιώργος Γαβρίλης επιτέθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για “κάλπικες υποσχέσεις” που δόθηκαν από τον πρώην Υπουργό Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ενώ άσκησε κριτική και στη νέα κυβέρνηση επειδή, όπως είπε, “έχει θέσει άλλες προτεραιότητες από την αποκατάσταση του νησιού”. Ο Διονύσης Γεωργόπουλος αναφέρθηκε συνολικά στα προβλήματα που υπάρχουν στις σχολικές υποδομές ολόκληρης της Κεφαλονιάς, κάνοντας μνεία και στο νέο κτιριακό συγκρότημα που κατασκευάζεται στο Φαραώ, δίχως να πληροί τις προδιαγραφές αντισεισμικής θωράκισης του νησιού.

Ο Βαγγέλης Βαλλιάνος, από τη μεριά του, αναφέρθηκε στις ανοικτές πληγές που μετράει μέχρι σήμερα η Παλική τόσο σε επίπεδο κτιριακών υποδομών όσο και στο οδικό της δίκτυο. Στα στοιχεία που παρουσίασαν οι ομιλητές, πάνω από 2.000 κτήρια έχουν χαρακτηριστεί “κίτρινα” και χρίζουν άμεσης επισκευής, περίπου 200 έχουν κριθεί κατεδαφιστέα ενώ εκτιμάται ότι περίπου 600 οικογένειες αντιμετωπίζουν στεγαστικά προβλήματα.

ergatiko (2) ergatiko (3) ergatiko (4) ergatiko (5) ergatiko (6)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer