Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ερανική εκδήλωση που διοργάνωσαν οι ομογενείς για την ενίσχυση της προεκλογικής εκστρατείας της Μάντλιν Σίγκας
Ερανική εκδήλωση υπέρ της Μάντλιν Σίγκας
 Ομογένεια
09/01/2015 | 22:45

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ερανική εκδήλωση που διοργάνωσαν οι ομογενείς το βράδυ της Τετάρτης για την ενίσχυση της προεκλογικής εκστρατείας της Μάντλιν Σίγκας που, όπως έχει γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας», ξεκίνησε την εκστρατεία ως υποψήφια Εισαγγελέας της κομητείας Νάσο (Nassau County District Attorney). Η εκδήλωση διοργανώθηκε μία μέρα μετά την ορκωμοσία της ομογενούς και την ανάληψη των καθηκόντων της ως προσωρινή εισαγγελέας της κομητείας Νάσο.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «North Ritz Club» στο Σαϊόσετ του Λονγκ Αϊλαντ από τους Το μ Κουρκουμέλη, Αντώνη Η. Διαματάρη, Κώστα Νεραντζίνη, Κωνσταντίνο Γ Ζαχαριάδη, Δρ. Εφη Σίγκα, Σπύρο Κεκάτο, Κρίστοφερ Κουλάκη και Δρ. Πίτερ Ζενέτο και παραβρέθηκαν πολλοί δικηγόροι, γιατροί, επιχειρηματίες και ηγέτες διαφόρων φορέων από το Κουίνς, την κομητεία Νάσο και άλλες περιοχές της μητροπολιτικής Νέας Υόρκης.

«Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των ομογενών και για να είμαστε ειλικρινείς όταν ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη συμμετοχή και ούτε τόσο μεγάλο ενθουσιασμό και γενναιοδωρία. Ευχαριστώ όλα τα μέλη της επιτροπής, αλλά πάνω από όλα ευχαριστώ την εισαγγελέα Μάντλιν Σίγκας, διότι με την υποψηφιότητά της μας έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσουμε δυναμικά το 2015», δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο επιχειρηματίας Το μ Κορκουμέλης.

Ο δικηγόρος Κρίστοφερ Κουλάκης στην εναρκτήρια ομιλία αναφέρθηκε στον ρόλο των φίλων και των υποστηρικτών της Μάντλιν Σίγκας και κάλεσε τους ομογενείς όχι μόνο να στηρίξουν οικονομικά την εκστρατεία, αλλά να παρακινήσουν τους ομογενείς να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να καλέσουν και τους Αμερικανούς συμπολίτες τους να ψηφίσουν υπέρ της ομογενούς, διότι «είναι προσοντούχα και η πλέον κατάλληλη για το αξίωμα του Εισαγγελέα της κομητείας Νάσο».

Στη συνέχεια, παρουσίασε την υποψήφια και τόνισε ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αστόρια και εστίασε την προσοχή του στον ρόλο των αείμνηστων γονέων της, οι οποίοι την ενέπνευσαν να αριστεύσει στο σχολείο και παντού.

Η Μάντλιν Σίγκας ευχαρίστησε την οργανωτική επιτροπή και τον Κρίστοφερ Κουλάκη και αποκάλυψε ότι μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά της Αστόριας και ότι όλα τα παιδιά των ομογενών διαπρέπουν σε όλους τους τομείς.

Παράλληλα, ευχαρίστησε την οργανωτική επιτροπή και κυρίως το ζεύγος Το μ και Κάθι Κουρκουμέλη, την αδελφή της Δρ. Εφη Σίγκα, τον σύζυγό της Θέο Αποστόλου και τα δίδυμα παιδιά της την Ντέμη και τον Μπιλ, που κατανοούν πόσο σημαντική είναι για την κοινωνία η δουλειά της εισαγγελέως.

«Απόψε είναι η πιο κρύα νύχτα του χρόνου, ενώ εδώ μέσα είναι η πιο ζεστή ατμόσφαιρα», επεσήμανε εν μέσω χειροκροτημάτων η κ. Σίγκας, υπενθυμίζοντας ότι αισθάνεται ιδιαίτερα προνομιούχα και τιμημένη που βρίσκεται ανάμεσα σε ομογενείς, σε διακεκριμένους δικηγόρους, γιατρούς, επιχειρηματίες.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε με δέος στους αείμνηστους γονείς της, στον Βασίλειο και στην Ευγενία Σίγκα, οι οποίοι όταν ήρθαν στην Αμερική δεν είχαν τίποτε, αλλά είχαν βαθιά πίστη στον Θεό σε τούτη τη χώρα που τους φιλοξένησε και στο Αμερικανικό όνειρο.

Υπογράμμισε ότι οι γονείς της εργάστηκαν σκληρά και έδωσαν τη δυνατότητα στην ίδια και στην αδελφή της να σπουδάσουν στα καλύτερα πανεπιστήμια.

«Ο πατέρας μου ήθελε να γίνουμε γιατρός και δικηγόρος και η επιθυμία του εκπληρώθηκε» επεσήμανε η κ. Σίγκας. Επίσης, αποκάλυψε ότι ο πατέρας της, όταν καθόταν στην έδρα της Εισαγγελέως εισερχόταν αθόρυβα στην αίθουσα, καθόταν στην τελευταία σειρά και παρακολουθούσε τη δίκη και ότι τα βράδια έλυνε τις απορίες του πατέρα της.

Ακόμη, μίλησε για τον ρόλο του εισαγγελέα και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει όχι μόνο στη μείωση της εγκληματικότητας, αλλά και στην εκπόνηση και εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, της παράνομης χρήσης όπλων και ναρκωτικών, καθώς επίσης και της ενδοοικογενειακής βίας σε διάφορες κοινότητες.

Η Μάντλιν Σίγκας, όπως έγραψε ο «Ε.Κ.», ήταν προϊστάμενη βοηθός εισαγγελέα της κομητείας Νάσο και το δεξί χέρι της εισαγγελέως Κάθλιν Ράις. Η κ. Ράις εκλέχτηκε ομοσπονδιακή βουλευτής και αμέσως μετά την εκλογή της είχε εκφράσει την επιθυμία όπως η ομογενής Μάντλιν Σίγκας αναλάβει προσωρινά τα καθήκοντα της Εισαγγελέως μέχρι και τις ειδικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2015.

Το μεσημέρι της Τρίτης η κ. Σίγκας ορκίστηκε και ανέλαβε τα καθήκοντα της.

Πηγή: “Εθνικός Κήρυκας”

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer