Η επιτυχία γιορτάστηκε με κοκτέιλ στον προαύλιο χώρο του Μουσείου του Πανεπιστημίου Αθηνών με ποικιλίες ποτών και παραδοσιακά γλυκά, προσφορά της Κεφαλονίτικης "Βοσκοπούλας"
Επιτυχημένη έκθεση του Ευαγγελάτου στο πλαίσιο του Διεθνούς Συμποσίου Κβαντικής Πληροφορικής
Πολιτισμός
24/05/2014 | 17:03

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Ιστορικό Παλαιό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θόλου 5 και Κλεψύδρας στην Πλάκα, το 16ο  Συμπόσιο Τοπολογικής Κβαντικής Πληροφορικής / 16th Symposium Topological Quantum Information, που διοργάνωσε  το τμήμα Φυσικής  και Αστρονομίας του UNIVERSITY OF LEEDS της Αγγλίας.

Σημαντικοί καθηγητές, ερευνητές από Πανεπιστήμια του Λονδίνου, της Βασιλείας, της Βαρκελώνης, της Αθήνας, των Ιωαννίνων  και των  Χανίων ανακοίνωσαν σε συναδέλφους και μεταπτυχιακούς φοιτητές τους τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και θεωρητικά προβλήματα για θέματα  κβαντικής πληροφορικής.

Στα πλαίσια του διεθνούς Συμποσίου στην αίθουσα εκθέσεων του Παλαιού Παν/ μίου Αθηνών εκτέθηκαν παράλληλα οι πρόσφατες εννοιακές ζωγραφικές συνθέσεις του εικαστικού, θεωρητικού της τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου / Costas Evangelatos Art. Οι συνθέσεις του εντυπωσίασαν με την αισθητική και εννοιακή τους ευρηματικότητα. Ιδιαίτερα η σύνθεση του ” Πρόταση για το μνημείο του ανώνυμου αστέγου” του 2005! με σαφείς κριτικές κοινωνικές διαστάσεις και ο επιζωγραφισμένος μεταλλικός δίσκος του με αναγραφή όλων των ονομάτων, όσων συμμετείχαν στον περίφημο Διάλογο του ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ του Πλάτωνα.

Ο Κώστας Ευαγγελάτος ο οποίος στις μεγάλες ενότητες έργων του με γενικό τίτλο Συλλήψεις / Conceptualizations που έχουν εκτεθεί σε ατομικές του εκθέσεις στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και την Αθήνα κ.α έχει εμπνευστεί από αλγεβρικές και γεωμετρικές σχέσεις συνδυάζοντας την καλλιτεχνική φαντασία με μαθηματικούς τύπους και δομές. Το 2012 συμπεριλήφθηκαν εννοιολογικά του σχέδια στην έκδοση “Topological Quantum Computation” του prof. Jiannis K. Pachos ( Leeds U) από τις εκδόσεις CAMBRIDGE University Press.

Η επιτυχία γιορτάστηκε με κοκτέιλ στον προαύλιο χώρο του Μουσείου του Πανεπιστημίου Αθηνών με ποικιλίες ποτών και παραδοσιακά γλυκά, προσφορά της Κεφαλονίτικης “Βοσκοπούλας”

eyaggelatos (1) O eyaggelatos (3) eyaggelatos (4) O O

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer